Šport > Nogomet
7201 ogledov

Zlatko Zahović bo (spet) prodal svojega sina

Luka Zahović Zlatko Zahović
Napadalec se bo najbrž kmalu preselil iz Maribora.

Luka Zahović je v pretekli sezoni Prve lige TS zabil 18 golov in se predvsem na račun učinkovitosti v zaključku sezone zavihtel na prvo mesto lestvice strelcev elitne slovenske lige.

Rok Kronaveter Uradno Šport Najboljši strelec Olimpije podpisal za Maribor

Maribor je še petnajstič osvojil prvenstveni naslov, po letošnji sezoni pa bodo v Ljudskem vrtu prevetrili zasedbo. Eden tistih, ki se bodo poslovili, bo po vsej verjetnosti tudi Luka Zahović.

Triindvajsetletni napadalec, ki je v zadnjih mesecih član slovenske reprezentance, se je iz štajerske prestolnice na tuje podal že pred štirimi leti, ko je podpisal za nizozemski Heerenveen, a tam ni bil uspešen in se je nato vrnil v Maribor.

Rok Kronaveter Maribor Rivalstvo Šport To so o prestopu Kronavetra zapisali Green Dragons

Po treh letih dodatnih izkušenj je Luka Zahović spet zanimiv za tuje klube, posebej naj bi se zanj ogrel Lecce. Slednji se je letos vrnil v elitno italijansko Serie A in išče okrepitve za boje med prvoligaško druščino. 

V Lecceju že igra Žan Majer, nekdanji član Domžal. Po poročanju italijanskih medijev, ki podrobno spremljajo dogajanje pri Lecceju, si je športni direktor novega prvoligaša Mauro Meluso v petek zvečer v živo ogledal srečanje med Avstrijo in Slovenijo v Celovcu, kjer pa niti Majer niti Zahović nista zapustila klopi za rezerve.

Meluso naj bi obisk Koroške izkoristil za sklenitev posla z Luko Zahovićem. Glavni kadrovik Maribora Zlatko Zahović naj bi, kot navaja EkipaSN, za svojega sina iztržil okrog tri milijone evrov. 

Tržna vrednost Luke Zahovića na priznani spletni strani Transfermarkt se sicer vrti okrog 1,25 milijona evrov.

Komentarjev 2
  • dusan65 00:18 09.junij 2019.

    Dober je samo za drugo ligo