Mariborčani niso ustrelili Šerifa

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Slovenski prvaki so prejeli gol v zaključku srečanja in bodo pot nadaljevali v Ligi Evropa.
Oglej si celoten članek

Nogometaši Maribora so na povratni tekmi drugega kroga kvalifikacij evropske Lige prvakov v Kišinjovu izgubili proti Šerifu iz Tiraspola (1:0). Na prvi tekmi pred tednom dni v Mariboru sta se prvaka Slovenije in Moldavije razšla brez golov. Edini gol na tekmi je v 88. minuti dosegel Momo Yansané.

Maribor je po porazu v moldavski prestolnici končal nastope v kvalifikacijah za Ligo prvakov. V nadaljevanju bo nastopil v Ligi Evropa, v tretjem krogu kvalifikacij se bo pomeril s finsko ekipo HJK Helsinki, ki je proti češki Viktorii v dveh tekmah izgubila z 1:7.

Prva tekma 3. kroga kvalifikacij Lige Evropa bo 4. avgusta v Mariboru, povratna pa 11. avgusta v Helsinkih.

Državni prvak Okrepitev v Ljudskem vrtu! Prihaja reprezentant, ki je lani zabil 14 zadetkov

Zasedba iz štajerske prestolnice je v Kišinjov prišla brez Marka Božića, Martina Mileca in Aleksa Pihlerja, ki so poškodovani, trener Radovan Karanović pa je v uvodno postavo za evropsko tekmo prvič uvrstil Svena Šoštariča Karića in Roka Sirka.

Njegovi varovanci so v uvodnih 20 minutah prikazali disciplinirano predstavo. Gostitelji so prvo nevarno akcijo pred mariborskimi vrati uprizorili v 21. minuti, ko je Brazilec Guedes Borges podal z desne strani, švedski branilec Max Watson pa je žogo odbil v kot. Devet minut kasneje so moldavski prvaki posegli po močnem orožju, po predložku iz kota Kaya Tejana pa je bil poskus 201 cm visokega Stjepana Radeljića z glavo premalo natančen.

Tik pred odhodom na veliki odmor so Mariborčani ostali brez Nina Žuglja, zaradi poškodbe ga je zamenjal Argentinec z italijanskim potnim listom Ignacio Guerrico.

Drugi polčas je pripadel ekipi iz mednarodno nepriznane Pridnestrske republike. V 49. minuti so si gostitelji priigrali do tedaj najlepšo priložnost na tekmi, po silovitem strelu Rasheeda Ibrahima Akanbija pa se je nizozemski vratar Menno Bergsen le dotaknil žoge, ki se je od okvira vrat odbila v kot. Po njem je bil Radeljić znova najvišji v skoku, žoga pa je končala prek vrat.

V 59. minuti so gostitelji znova nevarno zagrozili, ko je Cedric Badolo z 18 metrov sprožil močan strel, žoga pa je zletela mimo desne vratnice. Sedem minut kasneje so zapretili tudi Mariborčani, po odbitku v domačem kazenskem prostoru je do strela prišel Ivan Brnić, žoga pa je zletela prek vrat.

Slovenski prvaki so do 88. minute odbijali vse napade Šerifa, v končnici rednega dela pa so bili nemočni. V črno jih je zavil gvinejski rezervist Momo Yansané, ki se je najbolje znašel v gneči pred mariborskimi vrati in dosegel edini gol na tekmi le tri minute zatem, ko je zamenjal Tejana.

Kvalifikacije za Ligo prvakov, 2. krog (povratna tekma):

Šerif Tiraspol - Maribor 1:0 (0:0)  /0:0/
Yansané 88.

/X:Y/ - izid prve tekme

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.