Mariborčani slavijo goriškega vratarja

Foto: Profimedia Grega Sorčan (desno spodaj) je Ljubljančane spravljal v obup.
Grega Sorčan (desno spodaj) je Ljubljančane spravljal v obup.
Ljubljanska Olimpija ima na vrhu lestvice sedem kol pred koncem prvenstva le še točko naskoka pred Mariborom.
Oglej si celoten članek

Gledalci v Stožicah so spremljali bržčas eno najbolj enostranskih tekem sezone (0:0). Olimpija je bila praktično celo tekmo boljši tekmec, sprožila približno 25 strelov proti tekmečevim vratom, Gorica zgolj enega, a niti najlepših priložnosti ni znala unovčiti. Ogromno zaslug za to ima danes izvrstni vratar gostov Grega Sorčan, ki je v obup spravljal ljubljanske nogometaše. Ti tako sicer ostajajo na prvem mestu lestvice, a imajo pred Mariborom zgolj še točko prednosti, pred tretjeuvrščenimi Domžalami, ki so v soboto izgubile v Celju, pa šest točk.

Prva Liga Maribor s tekmo več točkovno poravnan z Olimpijo

Olimpija je v prvem polčasu povsem prevladovala in marsikomu bržčas ni bilo najbolj jasno, kako se je lahko polčas končal brez zadetkov ob vseh priložnostih. Najlepšo so domači imeli v 36. minuti, ko so imeli na voljo enajstmetrovko, potem ko je Matteo Tomiček v kazenskem prostoru ob poskusu izbijanja žoge brcnil Issaha Abassa. Z bele točke je streljal Rok Kronaveter, izvrstno pa je reagiral Grega Sorčan in preprečil vodstvo Olimpije.

Domači so imeli na voljo tudi dva prosta strela s približno 20 metrov, prvega je v 23. minuti izvedel Ricardo Alves, drugega pa v 44. Kronaveter, oba pa sta merila le nekaj centimetrov previsoko. Veliko priložnost je v 12. minuti zapravil tudi Issah, ki se je po lepi podaji Tomislava Tomića znašel v kazenskem prostoru pri neoviranem strelu, tudi takrat je izvrstno posredoval Sorčan. Ta je preprečil veselje tudi Dinu Štiglecu v deseti in Kronavetru v 13. minuti, medtem ko sta bila Danijel Miškić v peti in Filip Uremović z glavo v 20. minuti nenatančna.

V drugem polčasu je prvi zagrozil Uremović, ki je po kotu spet prišel do strela z glavo, a meril le malce premalo natančno. Ljubljančani so še naprej prevladovali, še nekajkrat poskrbeli za vroče trenutke v goriškem kazenskem prostoru, v 57. minuti je Issah zapravil obetaven protinapad z nenatančnim strelom z leve strani, v 71. minuti pa se je znova izkazal Sorčan po novem strelu Kronavetra.

Slednji je bil malce premalo natančen še v 76. minuti, ko je bil neoviran pri strelu iz bližine, tri minute pozneje je zgrešil še Miškić, v 84. minuti pa z glavo še Benko. V 86. minuti je z glavo dobro streljal Andres Vombergar, ki je vstopil le nekaj trenutkov pred tem, toda znova je izvrstno posredoval razpoloženi Sorčan. V drugi minuti sodniškega dodatka je iz prve sprožil znova Kronaveter, Sorčan pa je žogo brez večjih težav ukrotil.

Spektakularno Za Ankaran zadel kot Cristiano Ronaldo

Aluminij prekinil prekletstvo Gubca

Foto: Profimedia Aluminij Krško

Aluminij je prekinil niz brez zmage na gostovanjih v Krškem (1:2). Po zaslugi dveh zadetkov v prvem polčasu so prišli do šeste zmage v prvenstvu, s katero so se današnjim tekmecem na sedmem mestu približali na štiri točke, od devetega Ankarana pa imajo pet točk naskoka.

Gledalci v Krškem so v prvem polčasu videli tri zadetke, na žalost domačih navijačev dva v domači mreži. Že v sedmi minuti je Aluminij povedel, potem ko je Lucas Mario Horvat z več kot 25 metrov z nizkim strelom premagal Marka Zalokarja. Horvat je bil nevaren tudi v 14. minuti, ko je s prostega strela s približno 25 metrov za malo zgrešil cilj.

Tri minute pozneje so domači izenačili, potem ko je iz bližine malce z leve strani zadel Aleksandr Kulinitš. V 25. minuti je nase prvič opozoril Rok Kidrič, ki je že obšel vratarja, a nato močno z leve zadel le zunanji del mreže. Isti igralec je v 38. minuti poskrbel za vodstvo gostov, ko je z glavo zadel iz bližine, potem ko je Zalokar odbil žogo po strelu Ilije Martinovića z glavo po podaji iz kota. Kidrič je imel še eno priložnost, in sicer v 40. minuti, ko je z glavo sprožil z roba kazenskega prostora, žoga pa je oplazila vratnico. Že v 27. minuti so imeli svojo priložnost tudi domači, ko je streljal David Kovačič, Luka Janžekovič pa je žogo odbil.

Prva polovica drugega polčasa je bila precej manj razburljiva, brez pravih priložnosti. Tudi v nadaljevanju ekipi nista izvedli posebej nevarnih akcij, v 75. minuti je neuspešno streljal Kulinitš, na drugi strani pa minuto pozneje Mario Jurčević.

V 90. minuti se je Nikola Mandić znašel v obetavnem položaju za izenačujoči zadetek, a je preveč okleval s strelom, tako da so ga gostujoči branilci blokirali. Že v sodniškem dodatku je sredi kazenskega prostora neoviran do strela prišel še Ester Sokler, a tudi on zgrešil cilj.

Prva liga TS, 29. kolo:

Olimpija - Gorica 0:0 (0:0)

Krško - Aluminij 1:2 (1:2)
Kulinitš 17.; Horvat 7., Kidrič 38. 

Maribor - Triglav 2:1 (2:1)
Zahović 31., 35.; Poplatnik 24.
RK: Ivković (Maribor) 64.

Celje - Domžale 2:1 (2:0)
Požeg Vancaš 29., Cvek 41.; Nicholson 65.
RK: Mulalić (Domžale) 90.

Ankaran-Hrvatini - Rudar Velenje 3:2 (3:2)
Gerc 8., Vodeb 20., Santos 29.; Tučić 41., Radić 45.

LESTVICA:
1. Olimpija Ljubljana 65 točk
2. Maribor 64
3. Domžale 59
4. Celje 43
5. Rudar Velenje 43
6. Gorica 35
7. Krško 30
8. Aluminij Kidričevo 26
9. Ankaran-Hrvatini 21
10. Triglav Kranj 16 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.