Šport > Nogomet
169 ogledov

Maribor s tekmo več točkovno poravnan z Olimpijo

Luka Zahović MB CE NK Maribor/Facebook
V Prvi Ligi TS so bile na sporedu tekme 29. kroga.

Mariborčani so brez kaznovanih Jasmina Handanovića in Mitje Vilerja ter poškodovanega Marka Šulerja prišli do zmage proti zadnjeuvrščenemu moštvu in se točkovno izenačili z vodilno Olimpijo, ki jo v nedeljo čaka tekma z Gorico.

Mariborčani pa so do pete zaporedne zmage prišli težje od pričakovanj, ne nazadnje so se znašli v zaostanku, zadnje pol ure pa so igrali z igralcem manj.

Kljub temu so prišli do pomembne zmage proti Triglavu, ki je igral brez kaznovanih Vlada Šmita, Alena Krcića, Roka Elsnerja in Gašperja Udoviča. Gorenjci na zmago sicer čakajo že od zadnjega kroga jesenskega dela, na zadnjem mestu pa za predzadnjim Ankaranom zaostajajo že za pet točk.

Kranjčani so uvodoma ne ravno razpoložene Štajerce presenetili v 24. minuti, ko je po podaji Ožbeja Kuharja z desne strani ob nepazljivem Martinu Milcu do strela z glavo prišel Matej Poplatnik in dosegel svoj 14. zadetek v sezoni.

Po tem pa so se domači zbrali in poskrbeli za preobrat. V 31. minuti je znova "usekala" mlada mariborska naveza. Martin Kramarič je žogo oddal na desno do Jana Mlakarja, ta pa je z natančno podajo (petič na zadnjih šestih tekmah je asistiral pri zadetku) v kazenskem prostoru našel Luko Zahovića, ki je z glavo zadel za 1:1.

Spomladi izjemno razpoloženi Zahović je znova udaril v 35. minuti. Takrat ga je z lepo podajo v kazenski prostor poiskal Dino Hotić, Zahović pa je s prefinjenim strelom malce z leve strani dosegel svoj deseti gol v sezoni in sedmega na zadnjih petih tekmah.

Ob koncu polčasa so imeli domači še eno lepo priložnost, ko je do strela z glavo prišel Marcos Tavares, ta je že v 37. minuti zamenjal poškodovanega Mlakarja, toda žogo poslal bolj ali manj točno v naročje Elvisa Džafića.

V 56. minuti so imeli domači novo izjemno priložnost, ko je po podaji Milca sam pred Džafića prišel Tavares, a v padcu s petih metrov žogo poslal malce mimo gola. V 64. minuti pa so Mariborčani ostali brez Saše Ivkovića, ki je kot zadnji nogometaš nepravilno ustavil Luko Majcna in dobil rdeči karton.

Malce zatem je iz igre moral zaradi poškodbe še Zahović, ki je imel pred tem še eno priložnost, a je bil Džafić na mestu. Zahovićeva menjava Luka Uskoković je v 70. minuti iz bližine žogo poslal čez gol, tako kot na drugi strani Majcen v 79. minuti.

V 84. minuti je bil znova na delu Džafić, najprej po strelu Jasmina Mešanovića v 84. minuti in takoj zatem Hotića. Mešanović je v 89. minuti zgrešil še z 12 metrov, kljub temu pa je ostalo pri zmagi izbrancev Darka Milaniča.

Konec domžalskega niza

Domžalski nogometaši so bili nepremagani pol leta oziroma od 28. oktobra. V enem ključnih trenutkov v boju za naslov prvaka pa so pokleknili v Celju, tako da zdaj za vodilnima Olimpijo in Mariborom zaostajajo za pet točk, ob tem, da imajo Ljubljančani še tekmo v dobrem. Na drugi strani so Celjani po tretji zaporedni tekmi brez poraza točkovno ujeli doslej četrtouvrščene Velenjčane.

Domžalčani, ki so že v osmi minuti ostali brez poškodovanega Senijada Ibričića, so bili v uvodnih minutah konkretnejši in v 25. minuti prvič resno ogrozili vrata domačih, potem ko je od daleč sprožil Dario Melnjak, žoga je na poti proti vratom zadela Elvedina Džinića in spremenila smer, na koncu pa zadela vratnico.

Vsega štiri minute zatem pa so povedli vse nevarnejši domači, za strel z dobrih 20 metrov se je odločil Rudi Požeg Vancaš, meril je zelo natančno in premagal Ajdina Mulalića za 1:0 in svoj osmi gol v sezoni.

V 35. minuti so imeli dve priložnosti tudi gosti, a je najprej Shamar Nicholson z leve strani meril mimo vrat, zatem pa je Amedej Vetrih slabo streljal z glavo. Zato pa je precej bolje sprožil Lovro Cvek v 42. minuti, saj je odbito žogo z volejem z roba kazenskega prostora poslal ob levi vratnici v mrežo za 2:0.

V 65. minuti so Domžalčani znižali zaostanek, ko sta Matija Rom in Nicholson izigrala celjsko obrambo, slednji pa se je vpisal med strelce. V 73. minuti je v kazenskem prostoru streljal Vetrih, Metod Jurhar pa ni imel večjih težav s krotenjem žoge.

Domžalčani so bili vse bolj nevarni, v 78. minuti je zgrešil še Rom, v 80. minuti je Agim Ibraimi zadel le zunanji del mreže, še lepšo priložnost pa je v 84. minuti na drugi strani zapravil Rok Štraus, ko je bil neoviran na približno desetih metrih, a žogo poslal v vratarja Mulalića.

V 88. minuti je Štraus zapravil še protinapad, v katerem so bili trije Celjani proti enemu Domžalčanu in vratarju. Slednji pa je bil v tretji minuti sodniškega dodatka izključen, ker je podrl prodirajočega Jucieja Lupeto.

Ankaran do velike zmage v boju za obstanek

Ankarančani so v dvoboju s četrtouvrščeno ekipo prvenstva presenetljivo prišli do zmage, katere temelje so postavili že v prve pol ure. S četrto zmago v prvenstvu so dobili prepotrebne točke v boju za izognitev izpadu v drugo ligo oziroma desetemu mestu, ki ga trenutno zaseda kranjski Triglav. 

Čeprav so Velenjčani začeli kar dobro in prišli do nekaj strelov, pa so Ankarančani iz svoje prve nevarne akcije povedli. V osmi minuti je Tim Vodeb z glavo podal v sredino kazenskega prostora do Vedrana Gerca, ki je nato brez težav zadel velenjsko mrežo.

Maloštevilni gledalci v novogoriškem športnem parku pa so v 20. minuti videli pravo poslastico. Za vodstvo domačih z 2:0 je namreč s "škarjicami" zadel Vodeb, ki je sprožil s približno desetih metrov. To je bil njegov šesti gol sezone.

Devet minut pozneje so izbranci Vlada Badžima vodili že s 3:0, potem ko je Johan Nkama v protinapad lepo poslal Felipeja Santosa, ta pa je nato zanesljivo dobil dvoboj z Markom Pridigarjem. Po še eni nevarni akciji gostiteljev pa so v 41. minuti zadeli tudi knapi, prvi strel je Primož Bužan še obranil, po drugem pa je bil nemočen, potem ko je Milan Tučić sprožil močno z osmih metrov.

Še bolj so se izbranci Marjana Pušnika približali v tretji minuti sodniškega dodatka prvega polčasa, ko je Edin Šehić, ki je malce pred tem zamenjal poškodovanega Davida Kašnika, podal do Dominika Radića, ta pa je zadel za 3:2.

Drugi polčas je bil manj razburljiv, pri domačih je eno polpriložnost zapravil Nkama v 65. minuti, pri gostih pa Milan Tučić v 70., v 81. minuti pa je bil bolj nevaren poskus Juniorja Delgada, po katerem se je izkazal Pridigar in žogo odbil v kot.

V 89. minuti pa je Robert Pušaver podal z desne strani, s "škarjicami" je poskusil Radić, a zadel prečko. V sodniškem dodatku je do strela prišel še Vlatko Šimunac, toda v kazenskem prostoru zgrešil cilj, tako da je ostalo pri zmagi gostiteljev.

Prva Liga, 29. krog:

Ankaran Hrvatini - Rudar Velenje 3:2 (3:2)
Maribor - Triglav Kranj 2:1 (2:1)
Celje - Domžale 2:1 (2:0)

Nedelja, 29. april:
16.50 Olimpija - Gorica
19.00 Krško - Aluminij

LESTVICA:
1. Olimpija 28 19 7 2 50:13 64
2. Maribor 29 19 7 3 57:21 64
3. Domžale 29 18 5 6 63:23 59
4. Celje 29 12 7 10 50:38 43
5. Rudar Velenje 29 13 4 12 42:40 43
6. Gorica 28 10 4 14 28:41 34
7. Krško 28 8 6 14 32:49 30
8. Aluminij 28 5 8 15 30:51 23
9. Ankaran Hrvatini 29 4 9 16 29:68 21
10. Triglav Kranj 29 3 7 19 23:60 16

Več sledi...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice