Šport > Nogomet
122 ogledov

Še 13. tekma brez poraza za Domžalčane

Domžale
Nogometaši Domžal so v zaostali tekmi 20. kroga premagali Celje z 1:0 (0:0).

Domžalčani, ki so tokrat igrali brez kaznovanega Senijada Ibričića, so v prejšnjem krogu sicer prekinili niz 11 zmag, a so se danes proti Celjanom vrnili v zmagovalne tirnice in se drugouvrščenim Mariborčanom približali na dve, vodilni Olimpiji pa na sedem točk. Celjani bi se z zmago na točko približali četrtouvrščenim Velenjčanom, a so doživeli deseti poraz in ostajajo trdno na petem mestu.

Prvi polčas je prinesel terensko pobudo Domžalčanov in po nekaj priložnosti na obeh straneh, pri čemer so bili bližje zadetku domači nogometaši. Že v peti minuti je moral izvrstno posredovati celjski vratar Metod Jurhar, potem ko je sprožil Shamar Nicholson s 14 metrov.

V 14. in 28. minuti sta do strelov prišla še Agim Ibraimi, a je malce z desne žogo poslal mimo gola, in Lovro Bizjak, ki je streljal prešibko. V 40. minuti je znova poskusil Ibraimi, spet pa je bil na mestu Jurhar. Najbližje zadetku so bili gostitelji v 38. minuti, ko je Amedej Vetrih zadel prečko iz bližine. V 41. minuti je po podaji z desne strani znova streljal Nicholson, a takrat previsoko.

Na drugi strani so Celjani dvakrat resneje ogrozili vrata Ajdina Mulalića. V 24. minuti je v bližini gola do strela prišel Tadej Vidmajer, ki je žogo sicer usmeril proti vratom, a je bilo v strelu premalo moči, tako da jo je še pred golov črto izbil Gaber Dobrovoljc. Pet minut pozneje je od daleč poskusil Lovro Cvek, izkazal pa se je domžalski čuvaj mreže.

V uvodu drugega polčasa so Celjani zaigrali malce odločneje, a z izjemo prostega strela Tilna Pečnika, ki je sprožil s približno 20 metrov, niso posebej ogrozili Mulalića. Na drugi strani Domžalčani prav tako niso bili posebej nevarni, v 62. minuti je sicer iz obetavnega položaja Lovro Bizjak slabo streljal, 14 minut pozneje pa so gostitelji povedli, ko je po podaji Petra Franjića z desne strani z glavo zadel Nicholson.

Do nove priložnosti so domači prišli v 89. minuti, ko je z več kot 25 metrov sprožil Bizjak, Jurhar pa se je izkazal. Na drugi strani je Lupeta že v sodniškem dodatku dobil lepo podajo v kazenski prostor, a je žogo slabo sprejel, tako da je ostalo pri zmagi Domžal.

Krško zdaj tik za Gorico

V zaostali tekmi 19. kola je Krško gostilo Novogoričane in zmagalo z 1:0. Krčani so tako prišli do osme zmage, ki jih je današnjemu tekmecu, ta zaseda šesto mesto, približala na zgolj dve točki, ob tem, da ima Krško še tekmo v dobrem. Junak tekme je bil Josip Balić, ki je dosegel edini zadetek na tekmi.

Prvi polčas gledalcem ni ponudil veliko užitkov, oboji so imeli po eno lepo priložnost. V 33. minuti je do strela iz bližine malce z desne prišel Luka Vekić, a žogo poslal mimo nasprotne vratnice, pet minuti zatem pa se je izkazal domači vratar Marko Zalokar po strelu Bedeja Osujija od daleč.

Kmalu po začetku drugega dela so imeli Krčani še eno priložnost, a je Grega Sorčan žogo odbil v kot, v 51. minuti pa je ujel žogo po strelu od daleč Luke Volariča. V 58. minuti so do lepe priložnosti prišli tudi Novogoričani, Dejan Žigon je neoviran streljal z devetih metrov, a žogo poslal čez vrata.

V 66. minuti pa so gostje ostali brez Matije Škarabota, ki je dobil drugi rumeni karton. V 82. minuti so Krčani unovčili številčno prednost, po kotu z desne strani je do žoge v bližini gola prišel Balić in zadel za 1:0. To je bil tudi končni izid, saj priložnosti v nadaljevanju ni bilo.

Prva liga TS:

Zaostala tekma 20. kroga:
Domžale : Celje            1:0 (0:0)

Zaostala tekma 19. kroga:
Krško : Gorica               1:0 (0:0)

Lestvica:
1. Olimpija  63
2. Maribor  58
3. Domžale  56
4. Rudar Velenje  43
5. Celje  39
6. Gorica  31
7. Krško  29 (-1)
8. Aluminij  22 (-1)
9. Ankaran Hrvatini  17
10. Triglav Kranj  15

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice