Šport > Nogomet
1863 ogledov

Pro Plus se umika, Prva liga spet na javni televiziji?

Ljudski vrt Maribor Olimpija Profimedias
Obetajo se spremembe pri prenosih tekem elitne slovenske nogometne lige.

V zadnjih sezonah je medijska hiša Pro plus svojih gledalcem prek Kanala A ponujala udarne tekme Prve lige Telekom Slovenije (PLTS). To se bo v naslednjih letih očitno spremenilo, poroča več slovenskih medijev.

Neuradno je slišati, da se razlogi za umik Pro plusa skrivajo v okoliščinah, ki bi nastale, če bi omenjeno družbo prevzel lastnik Telemacha United Group. Sponzor PLTS je namreč Telemachu konkurenčni Telekom Slovenije.

pop tv Slovenija Kupci POP TV pred novo oviro, samoomejevalni ukrepi "nezadostni"

Nosilec prenosov elitne slovenske lige bi lahko po daljšem obdobju spet postala RTV SLO, na kateri v naslednjih štirih sezonah (po letošnjem SP v Rusiji) sicer ne bo več moč gledati reprezentančnega nogometa.

Poleg RTV SLO se za pravice prenosov Prve lige TS potegujejo še Planet TV, VPK in Šport TV. Slednji je imel poleg Pro plusa pravice za PLTS v zadnji sezoni.

Gledanost PLTS se je v zadnjih letih močno povečala. V sezoni 2015/16 je povprečno znašala 61.631 gledalcev na tekmo, v lanskem tekmovalnem obdobju se je številka povzpela že do 76.103.

"Razpis za medijskega partnerja prenosov se je zaključil sredi februarja, končni izbor medijskega partnerja pa bomo javnosti predstavili po sestankih s klubi prvoligašev, kjer jih bomo seznanili s ponudbami. Za medijske pravice smo na podlagi poziva k oddaji ponudb prejeli štiri ponudbe," so za Večer potrdili pri Nogometni zvezi Slovenije.

Nova sezona slovenskega nogometnega državnega prvenstva se bo začela že 21. in 22. julija, tako da bo morala NZS kmalu izbrati med ponudniki.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.