Šport > Nogomet
168 ogledov

Maribor diha za ovratnik Olimpiji

Jan Mlakar Aluminij MB
28. kolo elitne slovenske nogometne lige se je začelo s tekmo v Kidričevem.

Nogometaši Maribora nadaljujejo niz zmag. Čeprav tokrat niso bili tako prepričljivi, so na koncu kljub igralcu manj proti Aluminiju prišli do 18. zmage (0:2), s katero so se vsaj začasno vodilni Olimpiji približali na vsega dve točki. Ljubljančane v nedeljo čaka še tekma v Celju. Na drugi strani je Aluminij doživel 15. poraz, po katerem ostaja na osmem mestu.

Prvi polčas ni ponudil zadetkov. Ob terenski pobudi Maribora in večinoma obrambno naravnanim domačinom so gosti prišli do dveh lepih priložnosti za zadetek. V 21. minuti je z osmih metrov z volejem poskusil Jan Mlakar, Luka Janžekovič pa se je izkazal. Tri minute pozneje je ko kotu z glavo streljal Blaž Vrhovec, a za malo zgrešil cilj. Na drugi strani je imel Aluminij eno izvrstno priložnost za vodstvo, v 27. minuti sta Rok Kidrič in Alen Krajnc z dvojno podajo izigrala mariborsko obrambo, Kidrič je prišel do dvoboja ena na ena z Jasminom Handanovićem, izkušeni mariborski čuvaj mreže pa je odlično reagiral in žogo z roko odbil.

V uvodu drugega dela priložnosti ni bilo, zato pa so v 64. minuti gosti prišli do vodstva. Po podaji Martina Kramariča z leve strani je na drugi vratnici žogo z glavo iz bližine v mrežo potisnil Jan Mlakar. Ta ima na zadnjih treh tekmah že tri zadetke in štiri podaje.

V 80. minuti pa je Maribor ostal z igralcem manj. Jasmin Handanović je namreč malce zunaj kazenskega prostora storil prekršek nad Ibrahimom Mensahom (ob neodločnem Marku Šulerju je prišel do strela in žogo poslal mimo vrat).

Gostom ni uspelo unovčiti številčne premoči, še več, v 89. minuti so podvojili prednost, ko je Dino Hotić po protinapadu podal žogo malce na desno stran do Amirja Derviševića, slednji pa je nato z močnim strelom žogo poslal mimo nemočnega Janžekoviča. Malce pred koncem je na drugi strani do strela prišel David Lukanc, a zgrešil cilj, tako da je ostalo pri zmagi gostov.

Ljudski vrt Maribor Olimpija Prevzemne zdrahe Šport Pro Plus se umika, Prva liga spet na javni televiziji?

Gorica ostaja pred Krškim

Novogoričani so se z deseto zmago utrdili na šestem mestu prvenstvene lestvice. Sedmouvrščenim Krčanom, ki se v Novi Gorici doslej še niso veselili zmage, zdaj bežijo za pet točk, a imajo slednji še tekmo v dobrem.

Ekipi v prvem delu z igro nista posebej navdušili, vendarle pa prikazali nekaj nevarnih akcij. Že v 12. minuti so imeli gosti edino pravo priložnost, ko je Miljan Škrbić streljal s sedmih, osmih metrov, toda Grega Sorčan je žogo odbil. Ta je prišla na nogo Sandiju Ogrincu, ki je povsem neoviran grdo zgrešil cilj.

Novogoričani so prvič resneje zagrozili v 19. minuti, ko je Bede Osuji poskusil malce z leve strani, a žogo poslal mimo nasprotne vratnice. Le nekaj trenutkov zatem pa so gostitelji povedli. Semir Smailagić je streljal z desne strani, zadel nasprotno vratnico, žoga se je od nje odbila v presenečenega Jana Gorenca in od njega v mrežo za vodstvo domačih.

Tudi v drugem polčasu tekma ni ponudila prav veliko razburjenja. Že takoj po začetku drugega polčasa so sicer domači znova zagrozili, potem ko je Matteo Tomiček le malce premalo natančno pomeril s strelom z glavo, a sledilo je dolgo obdobje brez posebne nevarnosti za enega in drugega vratarja.

Šele v 83. minuti je v protinapad sam stekel Mark Gulič, ki pa nato ni zmogel preigrati Marka Zalokarja, ki je stekel iz svojih vrat. Zato pa je bil Gulič bolj zbran v 88. minuti, ko je v kazenskem prostoru prišel do strela in zadel za 2:0.

Prva liga TS, 28. kolo:

Aluminij - Maribor 0:2 (0:0)
Mlakar 64., Dervišević 89.
RK: Handanović (Maribor) 80.

Gorica - Krško 2:0 (1:0) 
Gorenc 20./ag, Gulič 88.

Nedelja:
Celje - Olimpija
Triglav - Ankaran-Hrvatini
Domžale - Rudar Velenje

LESTVICA:
1. Olimpija Ljubljana 63 točk
2. Maribor 61 (+1)
3. Domžale 56
4. Rudar Velenje 43
5. Celje 39
6. Gorica 34 (+1)
7. Krško 29
8. Aluminij Kidričevo 22
9. Ankaran-Hrvatini 17
10. Triglav Kranj 15

(+/-) - število odigranih tekem glede na ligaške tekmece

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.