Oglaševanje
1625 ogledov

To je nov sejem, ki bo navdušil strokovne obiskovalce

Techexpo Celje
1/14
Techexpo Celje
Ste vedeli, da so v Celju pripravili nov sejem? Preverite!

"Sejem Techexpo pokriva dolgoletna vsebinska področja sejmov Energetika in Terotech – vzdrževanje, ki smo jima dodali nova področja lesnoobdelovalnih strojev in gozdne tehnologije ter avtomatizacije, mehatronike in industrijske elektronike na naštetih področjih. Uporabili smo dobre stvari in izkušnje iz bogate tradicije sejmov Energetika in Terotech – vzdrževanje in jih nadgradili z novimi vsebinskim področji. Nova vsebinska področja tvorijo celoto in so omogočila predstavitev tudi novim ponudnikom izdelkov in storitev," so o novem sejmu v Celju za Žurnal24 povedali organizatorji: "Program lesnoobdelovalnih strojev, orodij in repromateriala ter gozdna tehnologija je nov vsebinski sklop, ki je namenjen lesni industriji in mizarskim delavnicam. Lesna stroka v Sloveniji že dolgo vrst let ni imela svojega sejma, ki bi vodilnim igralcem na tem področju omogočil predstavitev njeni širši ciljni publiki, ki jo predstavljajo mizarji, proizvajalci pohištva, žagarski obrati, tesarji, parketarji in gozdni delavci. S počasnim izboljševanjem stanja v tej panogi v Sloveniji, ki se je v preteklosti žal sesula, se je pojavilo tudi zanimanje za sejem s tega področja."

Novi tehnološki sejem TechExpo Celje, ki je primarno namenjen strokovnim obiskovalcem in gosti kar 500 najboljših blagovnih znamk, bo na celjskem sejmišču od 18. do 21. aprila. Sejem bo uradno odprl minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek.

"Vodje vzdrževanja in vodje investicij v podjetjih, vzdrževalci strojev in naprav bodo lahko preverili novosti na programu industrijskega vzdrževanja in čiščenja. Učinkovito vzdrževanje je cilj vsakega podjetja, na sejmu pa bo posebna pozornost namenjena vzdrževanju, ki ga narekujejo panoge v energetiki, elektroniki in lesnoobdelovalni industriji," so še dodali organizatorji.

Na 1. TechExpo Celje bodo prisotni tudi proizvajalci, uvozniki in distributerji izdelkov in storitev, povezanih z avtomatizacijo, mehatroniko, sistemi meritev, testiranja in kontrole v industriji, montažo in operativno tehnologijo, računalniškim vidom, sistemi za pozicioniranje, tehnologijo pogonov (rotacijska in linearna), senzoriko, sistemi nadzora, sistemi in napravami za varovanje in opazovanje, napajalnimi sistemi, software … Na sejmu si bo mogoče ogledati številne kakovostne in napredne rešitve. Predstavljeni izdelki in storitve omogočajo bistveno povečanje učinkovitosti proizvodnje in maksimalen izkoristek materiala, zagotavljajo razstavljavci.

Techexpo Celje | Avtor: Techexpo Celje Techexpo Celje

Priložnost za strokovni razvoj tudi v spremljajočem programu

Pomembne del sejemskega dogajanja bo tudi strokovni program, kjer se bodo domači in tuji strokovnjaki dotaknili aktualnih vprašanj svojih področij. V strokovnem programu bodo obravnavane teme s področja energetike, industrijskega vzdrževanja, lesne industrije in avtomatizacije. Zgodila se bosta že tradicionalna Dan vzdrževanja in Dan slovenskih instalaterjev-energetikov ter tekmovanje dijakov srednjih poklicnih šol Slovenije, ki se izobražujejo za poklic inštalater strojnih instalacij.

Predstavile se bodo izobraževalne ustanove (Lesarska šola Maribor, Fakulteta za strojništvo Univerze v Ljubljani, Fakulteta za energetiko Univerze v Mariboru) in strokovne revije za sodobne lesarje in lesno stroko, mehatroniko, industrijsko avtomatizacijo, robotiko in strojništvo. Energetska revija, revija za inovacije, razvoj in tehnologije na tehniških področjih.