Oglaševanje
406 ogledov

Biti brez skrbi pri avtu je mogoče samo na en način

Nakup avto voznica vožnja Profimedia
Razmišljate o novem avtu? Rabljenem? Le pod enim pogojem vam bosta zares v veselje.

Pomlad je statistično čas, ko največ Slovencev in Slovenk razmišlja, da bi zamenjali avto oziroma nabavili novega. Dejstvo je, da naša mobilnost sloni na avtomobilih in tako bo ostalo še lep čas, ne glede na to, kaj jih bo poganjalo.

Pri iskanju novega ali rabljenega avta si je treba vzeti čas. Vedeti je treba, kaj kupujete, kakšne so vaše potrebe in kaj potrebujete glede pogona in dodatne opreme. Odločitev med novim in rabljenim ima različne pluse in minuse, vsak mora pri sebi pretehtati, kaj bo zanj in njegovo finančno situacijo bolje. Če nove avte pokrivata garancija in podaljšano jamstvo, pa je pri starejših rabljenih toliko pomembnejše, da ne naredite napake že na začetku in kupite slabo ohranjen avto. Na veliko vprašanj v zvezi z nakupom rabljenega avta pomaga odgovoriti strokovni avtomobilski vodič Varen nakup rabljenega avtomobila, ki si ga lahko povsem brezplačno snamete z interneta. 

Vsi lahko opazimo, kako visoke so postale cene za nove avtomobile in kako so se povečali tudi stroški za njihovo vzdrževanje. Tudi rabljeni avti so se zelo podražili in marsikdo, ki je pred tremi leti kupil avto za okoli 20 tisoč evrov, bi ga danes pravilno vzdrževanega brez večjih težav prodal za približno enak znesek. 

Zavarovanje avto | Avtor: Profimedia Profimedia

Z dobrim zavarovanjem je avto vreden več, trajal bo dlje

Da bo avto lahko kar najbolje ohranjal vrednost na dolgi rok, je praktično obvezna naložba v premišljeno izbiro zavarovanja, s pomočjo katerega bi v primeru nevšečnosti čimprej vrnili avto na cesto v izvirnem stanju. O zavarovanju je dobro razmisliti še pred nakupom, a številni novi lastniki z odločitvijo, kakšno naj bo in kaj vse naj pokriva, odlašajo do zadnjega in temu namenijo premalo pozornosti.

Dejstvo je namreč, da je osnovno zavarovanje avtomobilske odgovornosti (AO) danes veliko premalo, saj AO krije le škodo, ki bi jo z našim vozilom povzročili drugim udeležencem. Kot da bi imeli zase sklenjeno samo osnovno zdravstveno zavarovanje, ki pokriva samo zares hude bolezni in poškodbe, vse ostale storitve in recepte pa bi morali drago plačevati.

Trk trčenje nesreča nalet avto | Avtor: Profimedia Profimedia
Kaj pa škoda, za katero smo pri avtu odgovorni sami ali pa nam jo je povzročil nezavarovani povzročitelj (kolesar, e-skiro) ali pa neznani voznik, recimo na parkirišču? Kaj pa divjad? Kamenček, ki na vetrobranskem steklu ali modernih svetilih lahko povzroči celo za nekaj tisoč evrov škode? Poletno neurje, ki avto preoblikuje v površje Lune? Z vse več avtov kradejo določene dele, kot so pnevmatike ali katalizatorji, velikokrat v noč izgine celo vozilo. 

Možnosti, da se z avtom kaj zgodi, je torej ogromno, s tem pa so povezani tudi stroški, ki gredo lahko v nebo, lastniku pa ostane za vratom finančno nevzdržno popravilo.

Z izbiro splošnega avtomobilskega kaska, ki je še posebej pri vozilih na lizing praktično obvezen, ali pa vsaj delnega avtomobilskega kaska so vse te skrbi v hipu pozabljene, dobro zavarovan avto pa je takoj vreden več. V primeru nezgod bo kasko ali ustrezni delni kasko kril škodo za popravilo in avto bo lastniku še dolgo služil ter z leti le počasi izgubljal vrednost. 

Je pa treba biti pazljiv pri izbiri zavarovalnice. Kako najti najboljšo, ki vedno stoji za obljubljenim? Odlična izbira bi bila na primer takšna, ki glede na neodvisno raziskavo pri obravnavanju škodnih zahtevkov v Sloveniji za svoje storitve dosega najvišjo povprečno oceno zadovoljstva. Takšna, ki jo zavarovanci z veseljem priporočijo svojim sorodnikom ali prijateljem. 

In takšna, ki s strankami goji partnerski odnos, ima ugodne cene svojih storitev ter je z njimi ves čas v stiku osebno, po telefonu ali prek spleta. Ki je prilagodljiva in nudi številne možnosti glede na velikost avtomobila, njegovo starost, pretežno mestno ali izven mestno vožnjo in uporabo avtomobila ter glede na to, koliko avtomobilov uporablja družina. 

Kot primer, samo pri delnem avto kasku imajo stranke pri Generali zavarovalnici na razpolago kar 13 delnih kritij, ki si jih lahko prilagodijo in kombinirajo po svoje. Poleg tega imajo še številne druge ugodnosti, s katerimi lahko klienti prihranijo pri sklenitvi avtomobilskih zavarovanj zase in za ostale družinske člane. Generali zavarovanje omogoča celo prihranek, da vsi družinski člani prejmejo popust do višine najboljšega bonusa, ki ga je dosegel eden izmed družinskih članov. Celo do -55 odstotkov!

Vožnja, avto, sonce, svetloba Izzivi Avto Če katerega od šestih ovinkov ne zvozite …

Za vedno brezskrbno pot tja in nazaj

Pri avtih pa je poleg dobrega zavarovanja za primer nevšečnosti pomembno tudi, da je pomoč takoj pri roki. Za vse to poskrbi sklenjena avto asistenca, s katero je mogoče kjerkoli in kadarkoli rešiti vsako situacijo na cesti ter se varno vrniti domov. Sklenjena storitev asistence je še toliko pomembnejša zaradi že omenjenega vse starejšega voznega parka. Pri starejšem avtu se pač statistično prej zgodi, da med vožnjo nenadoma nekaj odpove. Bi bili radi na poti na počitnice nekje pri Zadru, ko brez opozorila odpove črpalka za servokrmiljenje?

Okvara avto | Avtor: Profimedia Profimedia

Asistenca pri Generali zavarovalnici krije zavarovanja za primere, ko je vozilo nevozno zaradi okvare, nezgode, kraje, težav s ključi ali gorivom doma ali v tujini. Zavarovanje je mogoče skleniti samostojno ali kot dodatek k zavarovanju avtomobilske odgovornosti oziroma kasko zavarovanju vozil. Na razpolago so trije različni paketi asistence M, L in XL, vsak je prilagojen različnim tipom voznikov in njihovim voznim navadam, pogostim potovanjem v tujino, številu prevoženih kilometrov …

Vse to so in imajo v Generali zavarovalnici, v kateri si dnevno prizadevajo biti vseživljenjski partner svojim strankam, zato stojijo ljudem ob strani na vsakem koraku in v vseh okoliščinah. V težavah na cesti ne boste nikoli ostali sami, z vami bo zavarovalnica Generali.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.