Mariborčanom le uspel veliki met: zaslužili bodo okoli tri milijone evrov

Foto: twitter NK Maribor
Foto: twitter NK Maribor
Žan Vipotnik se po poročanju uglednega športnega časopisa L'Equipe seli v Francijo, in sicer bo oblekel dres tamkajšnjega drugoligaša Bordeauxa.
Oglej si celoten članek

Slovenski nogometni reprezentant Žan Vipotnik je le dobil novo sredino. Prestopna saga, ki se je po velikem zanimanju za mladega napadalca vlekla in vlekla več mesecev, je le dobila epilog. Vipotnik, ki je v pretekli sezoni gole v prvi slovenski ligi tresel kot za stavo, se bo tako preselil v Bordeaux. Klub z velikim evropskim pedigrejem, ki pa je v zadnjem času zapadel v finančno krizo, zaradi česar je padel v drugo francosko ligo, kjer bo igral tudi v prihodnji sezoni.

Prestop 21-letnika naj bi bil vreden 2,5–3 milijona evrov, dodaja L'Equipe, s klubom pa naj bi podpisal štiriletno pogodbo. Omenjeni francoski časopis navaja še, da so se zanj zanimali številni evropski klub: FC Metz, Brondby, Dinamo Zagreb in Sunderland. V slovenskih medijih so v zadnjih mesecih krožila tudi imena Celtica, Paoka in Olympiacosa.

Bordeaux je v svoji zgodovini sicer francosko ligo osvojil šestkrat, štirikrat pa je dvignil lovoriko francoskega pokala. Leta 1995 so nogometaši Bordeauxa osvojili tudi za zdaj svojo edino evropsko lovoriko: pokal Intertoto. 

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 15:15 4. Julij 2023.

    "Bravo", šalabajzerji nesposobni!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.