Šport > Nogomet
1179 ogledov

Mariborčanom le uspel veliki met: zaslužili bodo okoli tri milijone evrov

Žan Vipotnik twitter NK Maribor
Žan Vipotnik se po poročanju uglednega športnega časopisa L'Equipe seli v Francijo, in sicer bo oblekel dres tamkajšnjega drugoligaša Bordeauxa.

Slovenski nogometni reprezentant Žan Vipotnik je le dobil novo sredino. Prestopna saga, ki se je po velikem zanimanju za mladega napadalca vlekla in vlekla več mesecev, je le dobila epilog. Vipotnik, ki je v pretekli sezoni gole v prvi slovenski ligi tresel kot za stavo, se bo tako preselil v Bordeaux. Klub z velikim evropskim pedigrejem, ki pa je v zadnjem času zapadel v finančno krizo, zaradi česar je padel v drugo francosko ligo, kjer bo igral tudi v prihodnji sezoni.

Prestop 21-letnika naj bi bil vreden 2,5–3 milijona evrov, dodaja L'Equipe, s klubom pa naj bi podpisal štiriletno pogodbo. Omenjeni francoski časopis navaja še, da so se zanj zanimali številni evropski klub: FC Metz, Brondby, Dinamo Zagreb in Sunderland. V slovenskih medijih so v zadnjih mesecih krožila tudi imena Celtica, Paoka in Olympiacosa.

Bordeaux je v svoji zgodovini sicer francosko ligo osvojil šestkrat, štirikrat pa je dvignil lovoriko francoskega pokala. Leta 1995 so nogometaši Bordeauxa osvojili tudi za zdaj svojo edino evropsko lovoriko: pokal Intertoto. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar Zoran
    StarMačk 15:15 04.julij 2023.

    "Bravo", šalabajzerji nesposobni!