Marko Milić sporočil novico, ki je pošteno osrečila Hrvate

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Hrvaška bo naslednje leto začela graditi nov nogometni stadion v Zagrebu, je napovedal tiskovni predstavnik vlade Marko Milić na hrvaški nacionalni televiziji HRT. Država bo v naslednjem obdobju obnovila ali zgradila tudi nekatere druge športne objekte po državi, ki veljajo za objekte nacionalnega pomena.
Oglej si celoten članek

"Lahko vam povem, da bomo začeli graditi stadion v Zagrebu. Država bo pri tem sodelovala v finančnem pogledu, v projekt pa bodo vključeni tudi drugi," je dejal Milić v oddaji Otvoreno na HRT.

Pojasnil je, da so ob posvetovanju ministrstva za finance in ministrstva za turizem našli finančna sredstva, potrebna za gradnjo novega stadiona v Zagrebu, na katerem bi igrala nogometni klub Dinamo in hrvaška reprezentanca.

Milić je napovedal tudi obnovo, gradnjo, nadgradnjo in rekonstrukcijo športnih objektov v drugih delih države. "Podlago za to nam daje novi zakon o športu, ki začne veljati v začetku novega leta. Zakon prinaša novost, da vlada s svojo odločitvijo določi športne objekte, za katere meni, da so nacionalnega pomena," je pojasnil.

Poudaril je, da si Hrvaška zasluži mrežo sodobnih stadionov, ki bodo zgrajeni v srednjem in kratkoročnem obdobju in zaradi katerih bo lahko kandidirala za različna evropska tekmovanja.

Pogovore o gradnji novega stadiona v zagrebškem Maksimirju, kjer stoji stari nogometni stadion, je v oddaji potrdil tudi Željko Matijašec iz urada zagrebškega župana. Pojasnil je, da mora mesto za gradnjo dobiti še soglasje Zagrebške nadškofije, saj v zadnjih 25 letih niso rešili premoženjsko-pravnih odnosov na zemljišču, kjer je stadion v Maksimirju.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 15:12 12. Oktober 2022.

    Plenkotu in HDZ teče voda v grlo in sedaj ponujajo korenček svojim volilcem.. Politika je , najbolj umazana stvar...

  • 07:41 12. Oktober 2022.

    Kradeze nima denarja za poruseno Petrinjo, porusen in potresno nevaren Zagreb. Ima pa za stadione. Kruha in iger. Ali kako …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.