Markota okrepil Union Olimpijo!

Foto: Žurnal24 Markota (desno) je igral za mladinske selekcije hrvaške reprezentance, za člane Foto: Žurnal24 Damir Markota Hrvaska reprezentanca Paulo Cunha Portugalska 2007 Foto: Žurnal24 Damir Markota Hrvaska Rusija Andrej Kirilenko 2007 Foto: Žurnal24 Damir Markota Hrvaska Litva Darjus Darius Lavrinovic 2007 Foto: Žurnal24 Damir Markota Zalgiris Maccabi Morris Moriss 2008 Foto: Žurnal24 Damir Markota Bilbao Basket Jon Davalillo Txus Vidorreta 2009 Foto: Žurnal24 Damir Markota Jurica Zuza Uros Slokar Zalgiris Cibona 2006
Po dnevih, tednih in mesecih odhodov se Union Olimpija spet krepi. In to kako – v Ljubljano prihaja hrvaški košarkar Damir Markota, ki je nekdaj igral tudi v ameriški ligi NBA!
Oglej si celoten članek
Damir mora še izpiliti svojo igro in zmanjšati nihanja, za kar pa kaže veliko volje. Veseli me, da smo našli skupen jezik, in verjamem, da lahko s svojo raznovrstnostjo in znanjem na položaju krilnega centra zelo pomaga ekipi.
Jure Zdovc

"Košarkarje Uniona Olimpije je okrepil hrvaški košarkar Damir Markota," so v sredo zjutraj sporočili na uradni spletni strani kluba. Damir Markota je seveda znano košarkarsko ime – 210 centimetrov visoki 25-letnik je nekoč veljal za enega večjih talentov Evrope. Lani je igral za španski Bilbao, nastopal je tudi za Cibono, Žalgiris, Spartak, nekaj časa pa je igral celo v NBA, in sicer za Milwaukee Bucks. "Markoto odlikuje predvsem raznovrstnost v igri in za njegova leta pestre izkušnje iz močnih evropskih tekmovanj in lige NLB," so še zapisali pri Olimpiji. Markota, ki je podpisal enoletno pogodbo, se je na treningih že pridružil soigralcem. POGLEJTE SI GALERIJO DAMIRJA MARKOTE IN NJEGOVE IGRE ZA CIBONO, ŽALGIRIS IN HRVAŠKO REPREZENTANCO

"Markoto košarkarska Evropa dobro pozna in njegove igralske kvalitete niso sporne, kljub temu smo se v klubu odločili, da ga za nekaj dni najprej vzamemo na preizkušnjo, kjer pa je povsem zadovoljil s pripravljenostjo in pristopom. Damir mora še izpiliti svojo igro in zmanjšati nihanja, za kar pa kaže veliko volje. Veseli me, da smo našli skupen jezik, in verjamem, da lahko s svojo raznovrstnostjo in znanjem na položaju krilnega centra zelo pomaga ekipi," je o novi okrepitvi povedal trener zmajev Jure Zdovc.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.