Šport > Košarka
19 ogledov

Markota okrepil Union Olimpijo!

Markota (desno) je igral za mladinske selekcije hrvaške reprezentance, za člane
1/7
Žurnal24 main
Po dnevih, tednih in mesecih odhodov se Union Olimpija spet krepi. In to kako – v Ljubljano prihaja hrvaški košarkar Damir Markota, ki je nekdaj igral tudi v ameriški ligi NBA!
Damir mora še izpiliti svojo igro in zmanjšati nihanja, za kar pa kaže veliko volje. Veseli me, da smo našli skupen jezik, in verjamem, da lahko s svojo raznovrstnostjo in znanjem na položaju krilnega centra zelo pomaga ekipi.
Jure Zdovc

"Košarkarje Uniona Olimpije je okrepil hrvaški košarkar Damir Markota," so v sredo zjutraj sporočili na uradni spletni strani kluba. Damir Markota je seveda znano košarkarsko ime – 210 centimetrov visoki 25-letnik je nekoč veljal za enega večjih talentov Evrope. Lani je igral za španski Bilbao, nastopal je tudi za Cibono, Žalgiris, Spartak, nekaj časa pa je igral celo v NBA, in sicer za Milwaukee Bucks. "Markoto odlikuje predvsem raznovrstnost v igri in za njegova leta pestre izkušnje iz močnih evropskih tekmovanj in lige NLB," so še zapisali pri Olimpiji. Markota, ki je podpisal enoletno pogodbo, se je na treningih že pridružil soigralcem. POGLEJTE SI GALERIJO DAMIRJA MARKOTE IN NJEGOVE IGRE ZA CIBONO, ŽALGIRIS IN HRVAŠKO REPREZENTANCO

"Markoto košarkarska Evropa dobro pozna in njegove igralske kvalitete niso sporne, kljub temu smo se v klubu odločili, da ga za nekaj dni najprej vzamemo na preizkušnjo, kjer pa je povsem zadovoljil s pripravljenostjo in pristopom. Damir mora še izpiliti svojo igro in zmanjšati nihanja, za kar pa kaže veliko volje. Veseli me, da smo našli skupen jezik, in verjamem, da lahko s svojo raznovrstnostjo in znanjem na položaju krilnega centra zelo pomaga ekipi," je o novi okrepitvi povedal trener zmajev Jure Zdovc.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.