Maroko ostal brez afriškega prvenstva

Foto: EPA
Foto: EPA
Afriška nogometna zveza je sklenila Maroku odvzeti organizacijo afriškega prvenstva in ga tudi diskvalificirala s tekmovanja.
Oglej si celoten članek

Maroko je zahteval prestavitev prvenstva na leto 2016 zaradi strahu pred razširitvijo ebole. Afriška zveza je takšno možnost pred časom že zavrnila, Maročani pa v naslednjem letu vseeno niso želeli gostiti tujih reprezentanc in navijačev.

"Izvršni odbor Afriške nogometne zveze je obravnaval pismo Ministrstva za mladino in šport kraljevine Maroka z dne 8. novembra, ki je zahteval predstavitev Afriškega pokala narodov. S tem je bila potrjena nepripravljenost Nogometne zveze Maroka, da od 17. januarja do 8. februarja gosti prvenstvo. IO je tako sprejel odločitev, da bo tekmovanje organizirano drugje. Maroška reprezentanca je avtomatično diskvalificirana in tako ne bo nastopila na 30. afriškem prvenstvu," so sporočili z Afriške nogometne zveze.

Kar nekaj držav je sicer že izrazilo pripravljenost, da gostijo prvenstvo v predvidenem času. Nove kandidature trenutno na Afriški nogometni zvezi še proučujejo. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.