Šport
18 ogledov

Maroko ostal brez afriškega prvenstva

Raja Casablanca Atletico Mineiro klubsko SP svetovno prvenstvo Marakeš EPA
Afriška nogometna zveza je sklenila Maroku odvzeti organizacijo afriškega prvenstva in ga tudi diskvalificirala s tekmovanja.

Maroko je zahteval prestavitev prvenstva na leto 2016 zaradi strahu pred razširitvijo ebole. Afriška zveza je takšno možnost pred časom že zavrnila, Maročani pa v naslednjem letu vseeno niso želeli gostiti tujih reprezentanc in navijačev.

"Izvršni odbor Afriške nogometne zveze je obravnaval pismo Ministrstva za mladino in šport kraljevine Maroka z dne 8. novembra, ki je zahteval predstavitev Afriškega pokala narodov. S tem je bila potrjena nepripravljenost Nogometne zveze Maroka, da od 17. januarja do 8. februarja gosti prvenstvo. IO je tako sprejel odločitev, da bo tekmovanje organizirano drugje. Maroška reprezentanca je avtomatično diskvalificirana in tako ne bo nastopila na 30. afriškem prvenstvu," so sporočili z Afriške nogometne zveze.

Kar nekaj držav je sicer že izrazilo pripravljenost, da gostijo prvenstvo v predvidenem času. Nove kandidature trenutno na Afriški nogometni zvezi še proučujejo. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.