Šport
13 ogledov

Kapetan JAR umrl po streljanju v dekletovi hiši

Senzo Meyiwa Orlando Pirates Facebook
Kapetan in vratar južnoafriške nogometne reprezentance Sezno Meyiwa je umrl zaradi posledic streljanja, ki se je zgodilo v hiši njegovega dekleta.

Vratar in kapetan Južnoafriške republike Sezno Meyiwa je bil ustreljen v Vosloorusu, južno od Johannesburga. Južnoafriška policija je v izjavi zapisala, da sta dva moška vstopila v hišo pkrog 19. ure (po srednjeevropskem času), tretji pa je čakal blizu objekta. Vsi trije so zbežali takoj potem, ko so odjeknili streli, v lokalnih medijih pa so se pojavili zapisi, da naj bi šlo za ponesrečen poskus vloma.

Po neuradnih podatkih naj bi bil razlog za strele na Meyiwo rop prenosnega telefona, ki naj bi ga vlomilci zahtevali od Mejiwe. "Le kako lahko koga ubiješ zaradi mobilnega telefona," je povedal njegov soigralec Tsepo Masilela in dodal, da ga bodo pogrešali vsi.

Meyiwa je bil razglašen za mrtvega ob prihodu v bolnišnico. Policija je razpisala nagrado v višini 17.500 evrov za vsakogar, ki bi pomagal s posredovanjem informacij, ki bi pripeljale k aretaciji zaenkrat neznanih storilcev, poroča BBC.

Še v soboto je branil

"To je velika izguba v več pogledih: za Senzovo ožjo in širšo družino, za Orlando Pirates in za celotno nacijo," je dejal Irvin Khoza, predsednik Meyiwinega kluba, ki domuje v johannesburški soseski Parktown (ustanovljen je bil v predelu Orlando).

27-letni vratar je barve svoje reprezentance branil v zadnjih štirih kvalifikacijskih ciklusih za Afriški pokal narodov. Od leta 2005 je bil član najstarejšega južnoafriškega nogometnega kluba - Orlando Pirates. Lani se je omenjeni klub prebil v finale afriške lige prvakov, v katerem je bil boljši egiptovski Al-Ahly. Še v soboto je Meyiwa branil barve Piratov, ko so se prebili v polfinale ligaškega pokala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.