Šport > Nogomet
33 ogledov

Fifa zanikala, da je razveljavila tekmo JAR – Španija

Iniesta Južna Afrika Španija Johannesburg Soccer City EPA
Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je sporočila, da ni razveljavila tekme med Južno Afriko in Španijo, ki so jo v Johannesburgu v torek dobili domačini (1:0).

Kisel povratek Špancev na stadion, kjer so pred tremi leti osvojili svoj prvi naslov svetovnih prvakov, je poleg poraza še dodatno pokvarila poškodba vratarja Víctorja Valdésa, zadovoljni pa po koncu niso bili niti domači člani Južne Afrike.

Ti so po nekaj prerekanja ob zelenici dovolili aktualnim svetovnim in evropskim prvakom, da v nasprotju s pravili opravijo še sedmo zamenjavo, ko se je poškodoval Valdés, to pa naj bi v očeh Mednarodne nogometne zveze (Fifa) tekmo naredilo za neveljavno. 

"Pravila igre spremenili kar na igrišču"

Fifa je poročanja južnoafriških medijev v četrtek zanikala prek predstavnika za odnose z javnostjo in zapisala, da še "zbira podatke" o tekmi v Johannesburgu, kjer so Španci kršili tretje pravilo Fifinega pravilnika, ki zapoveduje, da se lahko na tekmah A-reprezentanc opravi največ šest menjav, ta kriterij pa je potrebno upoštevati tudi v primeru, da tekma šteje za Fifine točke na jakostni lestvici.

"To je bil dokaz absolutnega 'fair playa'," je nasprotnike po tekmi pohvalil španski selektor Vicente del Bosque, medtem ko je južnoafriški selektor GordonIgesund bentil, da so "pravila igre spremenili kar na igrišču".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.