Marquez na domačih tleh razbil konkurenco

Foto: Epa
Foto: Epa
Marc Marquez slavil v Alcanizu.
Oglej si celoten članek

Španec Marc Marquez (Honda) je zmagovalec dirke za VN Aragonije v svetovnem motociklističnem prvenstvu. V elitnem razredu motoGP je bil v Alcanizu drugi Italijan Andrea Dovizioso (Ducati), tretji pa Avstralec Jack Miller (Pramac Ducati).

Z osmo zmago v sezoni se je Marquez še bolj približal novemu naslovu prvaka, saj ima zdaj že 300 točk, Dovizioso, ki je najbližji zasledovalec, pa jih ima 202. Tretji je Marquezov rojak Alex Rins (Suzuki) s 156.

V razredu moto3 je slavil Španec Aron Canet (KTM). Canet se je z zmago na le dve točki približal vodilnemu v SP, Italijanu Lorenzu Dalla Porti (Honda), ki je bil danes le enajsti. Drugi je bil danes Japonec Ai Ogura, ki se je v svoji prvi sezoni v moto3 prvič v karieri povzpel na zmagovalni oder, tretji pa Italijan Dennis Foggia.

Naslednja postaja svetovnega prvenstva bo preizkušnja v tajskem Buriramu 6. oktobra.

motoGP Rossi in Márquez zakuhala nov incident!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.