Márquez izenačil Rossijev rekord, Viñales razočaral

Foto: Epa
Foto: Epa
Dirkači v elitnem motociklističnem razredu so opravili s kvalifikacijami za VN Francije.
Oglej si celoten članek

Španski motociklist Marc Márquez (Honda), vodilni v skupnem seštevku svetovnega prvenstva, je v kvalifikacijah pred nedeljsko dirko razreda motoGP za veliko nagrado Francije v Le Mansu postavil najhitrejši čas. Drugi je bil Italijan Danilo Petrucci, tretji pa Avstralec Jack Miller. S četrtega mesta bo dirko začel začel Italijan Andrea Dovizioso, s petega pa italijanski veteran, večkratni svetovni prvak Valentino Rossi. Razočaral je Maverick Viñales, ki je po hitrem koncu tedna kvalifikacije končal le na 11. mestu.

Na robu obupa Žalosten, razočaran in zelo zaskrbljen

Márquez je danes osvojil tudi svoj 55. "pole position" v karieri in s tem izenačil Rossijev rekord. "Vesel sem prvega mesta, a danes je bil eden tistih dni, ko ni zabavno dirkati. Ne veš, ali bi uporabil pnevmatike za suho stezo ali za dež," je po novem uspehu pokomentiral Španec in s tem opozoril na izredno zahtevne razmere med treningom in vreme, ki se je spreminjalo.

Kvalifikacije v razredu moto2 je dobil Španec Jorge Navarro, v razredu moto3 pa Britanec John McPhee.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.