Marquez nadaljuje prevlado v Nemčiji

Foto: EPA
Foto: EPA
V kvalifikacijah razreda motoGP pred VN Nemčije je bil najhitrejši aktualni svetovni prvak Marc Marquez.
Oglej si celoten članek

Španec Marc Marquez (Honda) je zmagovalec kvalifikacij svetovnega motociklističnega prvenstva v nemškem Sacchsenringu. Drugi čas je v najmočnejšem razredu motoGP dosegel Italijan Danilo Petrucci (Ducati Pramac), tretji pa je bil Španec Dani Pedrosa (Honda).

Za Marqueza, ki je na tem dirkališču v vseh kategorijah zmagal že sedemkrat, je ta "pole position" tretji v sezoni, skupno pa že osmi zaporedni na nemškem prizorišču.

Slabše so se odrezali Italijan Valentino Rossi (Yamaha), zmagovalec zadnje preizkušnje prejšnji teden v Assnu, ki je bil le deveti, še mesto slabše izhodišče na nedeljski dirki pa si je privozil vodilni v skupnem seštevku Italijan Andrea Dovizioso (Ducati). Drugi Yamahin dirkač Španec Maverick Vinales je bil 11.

V SP po osmih dirkah, dirkače po nedeljski dirki v Nemčiji čaka enomesečni poletni premor, vodi Doviziso s 115 točkami, Vinales je drugi s 111, Rossi pa tretji s 108. Zmagovalec današnjih kvalifikacij Marquez je na četrtem mestu s 104 točkami.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.