Márquez po drami prvič letos do ''pola''

Foto: EPA
Foto: EPA
Dirko za VN Amerik bo s prvega mesta začel dvakratni svetovni prvak Marc Márquez. Andrea Dovizioso je bil drugi, Jorge Lorenzo pa tretji. Zmagovalec uvodne preizkušnje Valentino Rossi bo začel s četrtega mesta.
Oglej si celoten članek

V kvalifikacijah pred drugo letošnjo dirko svetovnega prvenstva v motociklizmu si je v elitnem razredu motoGP najboljši startni položaj priboril svetovni prvak Španec Marc Marquez (Honda). Na preizkušnji za VN Amerik v teksaškem Austinu je drugi čas dosegel Italijan Andrea Dovizioso (Ducati), tretji pa je bil Španec Jorge Lorenzo (Yamaha).

Na uvodni preizkušnji SP 2015 v Katarju je bil najboljši italijanski veteran Valentino Rossi z Yamaho, ki je tokrat pristal na četrtem mestu v kvalifikacijah, za njim pa bodo dirko začeli še Britanca Cal Crutchlow (Honda) in Scott Redding (Honda), Italijan Andrea Iannone (Ducati) in Španec Aleix Espargaro (Suzuki).

Svetovni prvak Marquez bo na dirkališču v Teksasu skušal doseči tretjo zaporedno zmago, potem ko je bil uspešen že na obeh dosedanjih dirkah po odprtju steze v letu 2013 in lani. Elitna preizkušnja v razredu motoGP se bo v nedeljo začela ob 21. uri po srednjeevropskem času.

V šibkejših razredih si je najboljši startni položaj v moto2 privozil Belgijec Xavier Simeon, drugi je bil Britanec Sam Lowes, tretji pa Španec Tito Rabat. V najšibkejšem razredu moto3 pa je bil v kvalifikacijah najbolj uspešen Britanec Danny Kent pred Portugalcem Miguelom Oliveiro in Italijanom Andreo Locatellijem.

VN Amerike, kvalifikacije, izidi:

1. Marc Márquez (Špa/Honda) 2:02,135
2. Andrea Dovizioso (Ita/Ducati) 2:02,474
3. Jorge Lorenzo (Špa/Yamaha) 2:02,540
4. Valentino Rossi (Ita/Yamaha) 2:02,573
5. Cal Crutchlow (VBr/Honda) 2:02,613
6. Scott Redding (VBr/Honda) 2:02,674
7. Andrea Iannone (Ita/Ducati) 2:02,792
8. Aleix Espargaro (Špa/Suzuki) 2:02,869
9. Pol Espargaro (Špa/Yamaha) 2:03,161
10. Bradley Smith (VBr/Yamaha) 2:03,440

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.