Šport > Moto športi
108 ogledov

Márquez po drami prvič letos do ''pola''

marc marquez EPA
Dirko za VN Amerik bo s prvega mesta začel dvakratni svetovni prvak Marc Márquez. Andrea Dovizioso je bil drugi, Jorge Lorenzo pa tretji. Zmagovalec uvodne preizkušnje Valentino Rossi bo začel s četrtega mesta.

V kvalifikacijah pred drugo letošnjo dirko svetovnega prvenstva v motociklizmu si je v elitnem razredu motoGP najboljši startni položaj priboril svetovni prvak Španec Marc Marquez (Honda). Na preizkušnji za VN Amerik v teksaškem Austinu je drugi čas dosegel Italijan Andrea Dovizioso (Ducati), tretji pa je bil Španec Jorge Lorenzo (Yamaha).

Na uvodni preizkušnji SP 2015 v Katarju je bil najboljši italijanski veteran Valentino Rossi z Yamaho, ki je tokrat pristal na četrtem mestu v kvalifikacijah, za njim pa bodo dirko začeli še Britanca Cal Crutchlow (Honda) in Scott Redding (Honda), Italijan Andrea Iannone (Ducati) in Španec Aleix Espargaro (Suzuki).

Svetovni prvak Marquez bo na dirkališču v Teksasu skušal doseči tretjo zaporedno zmago, potem ko je bil uspešen že na obeh dosedanjih dirkah po odprtju steze v letu 2013 in lani. Elitna preizkušnja v razredu motoGP se bo v nedeljo začela ob 21. uri po srednjeevropskem času.

V šibkejših razredih si je najboljši startni položaj v moto2 privozil Belgijec Xavier Simeon, drugi je bil Britanec Sam Lowes, tretji pa Španec Tito Rabat. V najšibkejšem razredu moto3 pa je bil v kvalifikacijah najbolj uspešen Britanec Danny Kent pred Portugalcem Miguelom Oliveiro in Italijanom Andreo Locatellijem.

VN Amerike, kvalifikacije, izidi:

1. Marc Márquez (Špa/Honda) 2:02,135
2. Andrea Dovizioso (Ita/Ducati) 2:02,474
3. Jorge Lorenzo (Špa/Yamaha) 2:02,540
4. Valentino Rossi (Ita/Yamaha) 2:02,573
5. Cal Crutchlow (VBr/Honda) 2:02,613
6. Scott Redding (VBr/Honda) 2:02,674
7. Andrea Iannone (Ita/Ducati) 2:02,792
8. Aleix Espargaro (Špa/Suzuki) 2:02,869
9. Pol Espargaro (Špa/Yamaha) 2:03,161
10. Bradley Smith (VBr/Yamaha) 2:03,440

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.