Marquez zakrivil hudo nesrečo, domači adut obležal ob stezi

Foto: Twitter Foto: Profimedia Marc Marquez, trk z Miguelom Oliveiro Foto: Profimedia Marquez Oliveira Foto: Profimedia Marc Marquez, trk z Miguelom Oliveiro Foto: Profimedia Marc Marquez, trk z Miguelom Oliveiro Foto: Profimedia Marquez Oliveira
Velikanska napaka Marca Marqueza v tretjem krogu VN Portugalske.
Oglej si celoten članek

Šestkratni svetovni prvak elitnega razreda MotoGP Marc Marquez je z nespametno potezo zakrivil hudo nesrečo v uvodnem delu dirke za VN Portugalske.

Marquez, zmagovalec sobotnih kvalifikacij, je pri zaviranju ob vstopu v tretji ovinek izgubil nadzor nad motociklom in zadel Jorgeja Martina, nato pa silovito trčil v domačega aduta Miguela Oliveiro, ki je poškodovan obležal ob robu dirkališča. 

Foto: Twitter

Vidno pretreseni španski motociklist, ki je v nesreči zlomil kost v palcu desne roke, je takoj po padcu odhitel h kolegu, da bi preveril njegovo stanje. Sprva se je zdelo, da bo dirka morda prekinjena, vendar so dirkači lahko nadaljevali.

Foto: Twitter

Oliveiri so na pomoč priskočili delavci ob stezi, ki so ga z nosili odnesli na varno. Množica je ob tem izžvižgala Marqueza. Ta se je v zakulisju odpravil proti prostorom moštva RNF Racing, da bi jim ponudil svoje opravičilo.

Prvi prizori nesrečnega Portugalca po padcu so bili precej zaskrbljujoči. Oliveira je skorajda nepremično ležal na tleh, medtem ko so delavci hiteli zavarovati območje. Kasnejši posnetki dirkača, ki si je na varnem sam odstranjeval dirkaško opremo, so vlivali nekaj več optimizma.

"Miguel je utrpel kontuzijo zgornjega dela desne noge. Rentgenski posnetki na srečo niso pokazali zlomljenih kosti," je po opravljenih preiskavah sporočila njegova ekipa.

Tretji udeleženec nesreče Martin je nekaj krogov kasneje po napaki dirko končal v pesku.

Foto: Twitter Foto: Profimedia Marc Marquez, trk z Miguelom Oliveiro

Foto: Profimedia Marquez Oliveira Foto: Profimedia Marc Marquez, trk z Miguelom Oliveiro Foto: Profimedia Marc Marquez, trk z Miguelom Oliveiro Foto: Profimedia Marquez Oliveira

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 01:01 27. Marec 2023.

    Ooobup !!! Kot da jim je treba tega Neumnega in Predvsem Nevarnega rivalstva !!! ! !!! Saj obstajajo tudi kaki …

  • 19:23 26. Marec 2023.

    Butl je že v prvem krogu trčil v dva tekmovalca in se komaj rešil padca. Dobit mora prepoved, sicer bo …

  • 16:34 26. Marec 2023.

    Ta marquez je res en kreten. Malo je potrebno tudi razmišljat, seveda če imaš s čim.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.