Šport > Moto športi
601 ogledov

Marc Marquez ponovno spomnil na svoje najboljše dni

Marc Marquez Profimedia
Marcu Marquezu kvalifikacije v motoGP za VN Portugalske.

Španec Marc Marquez (Honda), šestkratni svetovni prvak v kraljevskem razredu, je zmagovalec kvalifikacij svetovnega prvenstva v motociklizmu za uvodno dirko za veliko nagrado Portugalske v Portimau. Marquez se je uvrstil pred branilcem naslova svetovnega prvaka Italijanom Francescom Bagnaio (Ducati). Tretji je bil Španec Jorge Martin (Ducati).

Po novem je dirkaški konec tedna videti nekoliko drugače. Predvsem sobota, saj bodo v motoGP ohranili tudi sistem kvalifikacij z dvema vožnjama, ti bosta odločali o startnem vrstnem redu tako za sprintersko kot za nedeljsko dirko.

Pol Espargaro Nepremično obležal Šport Grozljiv padec bivšega svetovnega prvaka, stanje naj bi bilo stabilno (video)

V soboto bodo sprinterske dirke na vrsti ob 15. uri, na vsakem prizorišču bodo izvedli približno polovico načrtovane dolžine klasične dirke - če bo torej nedeljska dirka dolga 20 krogov, jih bo imela sobotna deset.

Marquez si je zagotovil najboljši čas kvalifikacij in s tem tudi najboljši startni položaj na prihajajoči sprint dirki kot tudi na nedeljski osrednji preizkušnji VN Portugalske.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice