Šport > Moto športi
160 ogledov

Na Phillip Islandu padel nov rekord

Epa
Španski motociklist Jorge Martin si je z rekordnim časom privozil najboljši startni položaj za nedeljsko dirko v Avstraliji.

Španec Jorge Martin (Ducati-Pramac) bo začel s prvega startnega mesta motociklistično dirko svetovnega prvenstva za veliko nagrado Avstralije. Z rekordom proge, minute in 27,767 sekunde, si je v kvalifikacijah na Phillip Islandu priboril prvo mesto. Prejšnji rekord kroga je leta 2013 postavil Jorge Lorenzo (1:27,899).

Šestkratni svetovni prvak Marc Marquez (Honda) je imel velike težave že v desetem zavoju prvega kroga, vendar se je spektakularno rešil in je imel na koncu drugi čas kvalifikacij, za Lorenzom je zaostal 0,013 sekunde.

Tretji je bil Italijan Francesco Bagnaia (Ducati), drugi v SP. Vodilni v prvenstvu, Francoz Fabio Quartararo (Yamaha), je bil peti in bo dirko začel iz druge vrste.

Quartararo ima v seštevku prvenstva 219 točk in s tem tri dirke pred koncem sezone le dve točki prednosti pred Bagnaiom (217), prvo peterico pa loči 40 točk in imajo vsi še možnosti za naslov. Tretji je Španec Aleix Espargaro (Aprilia, 199), sledita Italijan Enea Bastianini (Ducati-Gresini, 180) in Avstralec Jack Miller (Ducati, 179).

Espargaro je imel četrti čas treninga, Miller je bil pred domačimi gledalci osmi, Bastianini pa šele 13.

 | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.