Šport > Moto športi
437 ogledov

Bratovo razkritje: "Marc je jezen, nič ne deluje"

Marc Marquez Profimedia
Šestkratnemu prvaku razreda motoGP počasi zmanjkuje potrpljenja.

Španski dirkač Marc Marquez ni zadovoljen s posodobitvami Hondinega motocikla za prihajajočo sezono 2023, razkriva njegov brat Alex Marquez. Ta bo sicer kariero med dirkaško elito nadaljeval v moštvu Ducati Gresini, potem ko je bila zadnja tri leta član LCR Honde.

Brata Marquez sta posezonska testiranja v Valencii doživela na dva povsem različna načina. Medtem ko je bil tri leta mlajši Alex navdušen nad kompletom italijanskega proizvajalca, njegov starejši brat ni imel pohvalnih besed na račun Hondine stvaritve.

"Delila sva si avtomobil in nisva spregovorila niti besede," je za Gazzetto dello Sport povedal Alex. "Marc je bil jezen. Vprašal sem ga, če je preizkusil kaj novega. Odvrnil mi je, da ja, toda nič ni delovalo. To je bilo to. Povedal se mu samo to, da imam z Ducatijem drugačno izkušnjo. Čeprav je moj brat, ga želim premagati," je poudaril 26-letnik, ki še nima zmage v razredu motoGP.

Alex Marquez | Avtor: Profimedia Profimedia

Honda ima za seboj klavrno sezono 2022, v kateri se je prvič po 40 letih zgodilo, da na dirki elitnega motociklističnega prvenstva ni osvojila niti ene točke. 

Kljub temu, da je zaradi operacije roke izpustil velik del sezone, je bil Marc Marquez s 13. mestom v skupni razvrstitvi najboljši dirkač japonske ekipe.

"Če bo Honda naredila korak naprej, ki ga potrebuje, potem bo Marc ostal. Vendarle je to ekipa, s katero je dirkal ves ta čas. Čakali so ga in mu izkazali spoštovanje med okrevanjem po poškodbi. A če se z motociklom ne bo mogel potegovati za naslov svetovnega prvaka, potem je možen tudi odhod," je dejal mlajši od bratov Marquez in spregovoril še o svojih razlogih za menjavo sredine.

"Potreboval sem spremembo. Obstanek bi pomenil smrt. Ducati je hiter motocikel, kar je pomembno za vsakega dirkača. Za mano so tri težka leta s Hondo. Še posebej zadnje. Težko je dirkati z enakim motociklom od Katarja do Valencie. Enakim! Če je motocikel konkurenčen, ni problema, če pa imaš težave, je težko odpeljati 20 dirk in ob tem spremljati druge, kakor napredujejo s svojimi posodobitvami," je zaključil Alex.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.