Šport > Moto športi
349 ogledov

Lorenzo povedal resnico o odnosu z Rossijem

Jorge Lorenzo Epa
Nekdanja zaprisežena rivala imata danes povsem korekten odnos.

Triktatni svetovni prvak elitnega motociklističnega razreda Jorge Lorenzo je opisal svoj spreminjajoči se odnos z nekdanjim moštvenim kolegom Valentino Rossijem.

Dirkača sta si nekoč delila garažo pri Yamahi, ki so jo s pomočjo pregradne stene ločili na dva povsem ločena predela. 

jorge lorenzo Bal se je ... Šport Lorenzo izdal glavni razlog za upokojitev

Pregrada je na nek način simbolizirala rivalstvo med obema dirkačema, čeprav je bil njen primarni namen varovanje podatkov med Bridgestonovimi inženirji na Rossijevi oziroma Michelinovimi na Lorenzovi strani.

Skupaj sta dirkača osvojila kar deset naslovov svetovnega prvaka in na stezah širom sveta uprizarjala legendarne bitke, čeprav sta dolga leta branila barve istega moštva.

Prvak razkriva Šport To je resnica o škandalu med Rossijem in Marquezom

"Moj odnos z Rossijem se je močno izboljšal," je tri leta po slovesu od dirkaških stez povedal Lorenzo. "Prej sva bila dva petelina v isti kletki. Ko je odšel k Ducatiju, se je najin odnos popravil, ko se je vrnil, pa so se stvari spet poslabšale. Sčasoma je šlo na bolje. Povabil me je celo na svoj ranč, tako da danes so stvari precej drugačne."

Po mnenju španskega dirkača je pikantnim rivalstvom, kakršnim smo v elitnem razredu priča v prejšnjem desetletju, dokončno odklenkalo.

"Vsi dirkači, ki so imeli zelo izrazite osebnosti, so se postopoma upokojili. Valentino Rossi je bil vsekakor eden izmed njih, a tudi drugi niso zaostajali prav dosti. Ljudje se bodo morali privaditi na drugačen tip dirkačev. Fabio Quartararo in Pecco Bagnaia nimata tako močnih osebnosti, kot smo jih imeli nekateri pred leti," meni Lorenzo.

 | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice