Šport > Moto športi
902 ogledov

Lorenzo izdal glavni razlog za upokojitev

jorge lorenzo Epa
Trikratni svetovni prvak elitnega razreda je osvetlil več podrobnosti njegovega nenadnega slovesa od motociklizma.

Eden najboljši motocklistov na svetu Jorge Lorenzo je ob koncu lanske sezone šokiral z oznanilom, da pri 32 letih zaključuje svojo profesionalnio kariero, v kateri je osvojil pet naslovov svetovnega prvaka (tri v motoGP) in dobil 64 dirk za veliko nagrado (47 v motoGP).

Španski dirkač se je poslovil po katastrofalni sezoni s Hondo, ki jo je končal šele na 19. mestu dirkaške razvrstitve. K neslavnemu koncu so pripomogle tudi številne poškodbe, ki so na njem pustile resne psihološke in fizične posledice.

Po nesreči v Assnu, kjer je utrpel zlom šestega prsnega retenca, je imel kronične težave s hrbtom, kar je na koncu botrovalo njegovi presenetljivi odločitvi.

Bal se je invalidnosti

"Šlo je za skupek različnih dejavnikov. Motocikel ni odgovarjal mojemi stilu vožnje. Pričelo mi je zmankovati motivacije. Pri 32 letih si nisem mogel privoščiti, da bi čakal še eno leto. Potem še poškodba hrbta, kar je zelo resna svar. To ni isto kot poškodba roke ali noge. Lahko ostaneš paraliziran. Moral sem biti bolj previden, ker si nisem smel privoščiti padca," je pojasnil nekdanji šampion.

"Poškodbe so pripomogle k moji odločitvi. Če bi bil zdrav, bi poskušal postati konkurenčen s Hondo. Odkar smo začeli sodelovati, sem imel pet resnih poškodb. Padca v Barceloni in Assnu sta spremenila vse. Po Barceloni sem se začel bati poškodbe. Nato se je zgodil Assen. Spraševal sem se, kaj sploh počnem tukaj. Razmišljal sem, da bi poskusil še enkrat, vendar nisem našel razloga za nadaljevanje," je sklenil 32-letnik.

valentino rossi Ultimat Šport Slovo velikega Doktorja? Yamaha pod velikim pritiskom!


 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.