Šport > Moto športi
227 ogledov

V motoGP odslej Márquez proti Márquezu

Epa
Brata Márquez, aktualna svetovna prvaka razredov motoGP in moto2, se bosta v prihodnji sezoni pomerila v elitnem motociklističnem razredu.

V naslednji sezoni elitnega razreda svetovnega motociklističnega prvenstva bosta za tovarniško ekipo Honde vozila brata Marquez. Svetovnemu prvaku najmočnejšega razreda motoGP Marcu Márquezu se bo namreč pridružil še Alex Márquez, sveži svetovni prvak razreda moto2.

 | Avtor: Epa Epa

Selitev ni povsem nepričakovana, vrata Honde, ki je danes potrdila odmeven prestop, pa je mlajšemu Márquezu dokončno odprl Jorge Lorenzo, ki se je pred dnevi po zadnji dirki sezone 2019 v Valencii odločil za konec kariere.

Honda je tako dobila prost dirkaški sedež, Japonci pa so ga ponudili bratu svojega najboljšega voznika. V sezoni 2020 bosta tako za Hondo vozila svetovna prvaka, Marc bo branil letošnjo lovoriko, 23-letni Alex pa bo prvič v karieri okusil najmočnejšo konkurenco. Pogodbo je mlajši Márquez danes sklenil za eno leto.

Pri Hondi so se tako odpovedali možnosti, da bi vrzel po odhodu Lorenza zapolnili s Francozom Johannom Zarcojem, dirkačem poltovarniške ekipe LCR Honda, ki je tudi veljal za enega od dirkačev z največ možnostmi za pogodbo pri najmočnejši Hondini zasedbi.

marc marquez | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice