Šport > Moto športi
7231 ogledov

Rossi napadel Márqueza, ta mu vrača: "To je samo reakcija."

Epa
Marc Márquez je po številu naslovov svetovnega prvaka za petami Valentinu Rossiju.

Najboljši motociklist na svetu Marc Márquez si je pretekli konec tedna na Tajskem privozil šesti naslov svetovnega prvaka v elitnem motociklističnem razredu in osmega v karieri. S tem je sprožil številne primerjave z nekoč nepremagljivim Valentinom Rossijem, ki je v najmočnejšem razredu slavil sedemkrat, skupno pa ima devet naslovov svetovnega prvaka.

Med poznavalci in dirkači prevladuje mnenje, da bo komaj 26-letni Márquez v prihodnosti zlahka osvojil še več naslovov in se na večni lestvici, na kateri s 15. lovorikami že več kot štiri desetletja kraljuje Giacomo Agostini, zavihtel pred velikega rivala.

valentino rossi | Avtor: Epa Epa
Rossiju počasi zmanjkuje časa za jubilejno deseto zvezdico. Kariera legendarnega "doktorja", ki bo februarja dopolnil 41 let, je že nekaj časa v zatonu, od njegovega zadnjega naslova pa je minilo že desetletje. Zelo blizu uspehu je bil v sezoni 2015, ko mu je naslov prvaka na zadnji dirki izpred nosa izmaknil Jorge Lorenzo. Rossi je na finalu sezone startal z zadnjega mesta, potem ko se je na predzadnji dirki zapletel v incident z Márquezom. Dirkača sta se takrat hudo sprla in do danes kljub občasnim otoplitvam odnosa nista zakopala bojne sekire. K temu so dodatno pripomogli še nekateri nakdatni incidenti, ki so zaznamovali njuno pestro rivalstvo.

Rossi je prepričan, da bo Márquez še naprej osvajala naslove prvaka, sam pa obžaluje, da je v preteklih sezonah zapravil vsaj tri. Kot je povedal v pogovoru za Gazzeto dello Sport, je za eno neposredno odgovoren prav Márquez.

"Marc je letos dominiral tako kot jaz v najboljših časih. Razen napake v Austinu je bil skorajda popoln. Mislim, da bo zlahka osvojil devet naslovov. Meni je žal, da sem v karieri zapravil vsaj dva ali tri. Enega sem izgubil prav zaradi njega," je dejal Rossi.

valentino rossi | Avtor: Epa Valentino Rossi in Dani Pedrosa. Epa

Márquez je o primerjavi z Italijanom spregovoril med slovesnostjo v Madridu, kjer je proslavil svoj nedavni uspeh. "Ja, res se mu približujem, vendar rad živim v sedanjosti. Nikoli nisem bil obseden s številkami in rekordi. Dirkanje je moja strast in v letu 2020 bom imel enake cilje, to je zmaga. Vsaka era ima svoje prvake. Trenutno imam osem naslovov, potem pa bomo videli," je dejal.

Dotaknil se je tudi Rossijeve izjave o kontroverznem zaključku sezone 2015. "Če bi se lahko vrnil, bi marsikaj naredil drugače. Na primer vse moje padce in nesreče v sezoni 2015. Njegova izjava je samo reakcija dirkača, ki je naredil ogromno za motociklizem. Zavedam se, da pri njegovih letih marsikdo ne bi zmogel tega, kar počne on," je diplomatsko odgovoril svetovni prvak.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice