Šport > Moto športi
7892 ogledov

Slovo velikega Doktorja? Yamaha pod velikim pritiskom!

valentino rossi Epa
Eden največjih motociklistov vseh časov Valentino Rossi se resno spogleduje s koncem kariere.

Priljubljeni italijanski dirkač Valentino Rossi nima namena podaljšati pogodbe z Yamaho, če se rezultatska krivulja v prvih mesecih prihajajoče sezone ne bo obrnila strmo navzgor. 

Dolgoletni član japonske ekipe (2004-2010, 2013-2019) bi s tem zagotovo končal športno pot, saj bi bilo privajanje na novo okolje v pozni jeseni kariere (pre)velik zalogaj tudi za najbolj izkušenega aktivnega motociklista na svetu.

Sloviti "Doktor", sedemkratni svetovni prvak elitnega razreda, ima za seboj turbulentno leto, v katerem je večkrat ostal v senci hitrejšega Mavericka Vinalesa ter celo novinca satelitskega moštva Petronas Yamahe SRT Fabia Quartararoja

Preteklo sezono je 40-letni veteran sklenil šele na sedmem mestu dirkaške razvrstitve, kar je njegov najslabši rezultat po letu 2011 pri Ducatiju.

valentino rossi | Avtor: Epa Epa

Rossi, ki bo februarja dopolnil že 41 let, od njegovega debija na dirki razreda do 125 cc pa sta minili že več kot dve desetletji, ima pogodbo z Yamaho sklenjeno do konca sezone 2020, prihodnost pa bo odvisna od napredka, ki ga bo v primerjavi z lanskim letom pokazalo moštvo.

 | Avtor: Epa Epa
Italijan naj bi odločitev sprejel že po nekaj dirkah, ko bo jasno, ali so mu v ekipi pripravili konkurenčen motocikel. Čeprav meni, da na stezi še ni rekel zadnje besede, pa ne izključuje, da bi bila sezona 2020 lahko njegova zadnja.

"Naslednje leto bo ključno. Ob koncu 2020 mi poteče pogodba, tako da se bom moral na žalost hitro odločiti, ali nadaljevati ali ne. Logično, da bo odločitev zelo odvisna od rezultatov. V ekipi smo naredili določene spremembe, bomo videli, ali bomo bolj konkurenčni in hitrejši. Da bi podaljšal, moramo biti boljši kot lani. Če ne, je bolje, da tega ne storim."

Yamaha je trenutno v lovu za novim testnim dirkačem, najresnejši kandidat pa naj bi bil trikratni svetovni prvak elitnega razreda Jorge Lorenzu, kateremu je moštvo že posredovalo ponudbo. Španec se je pri komaj 32 letih poslovil ob koncu lanske sezone.

Rossi bi nekdanjega moštvenega kolega sprejel z odprtimi rokami, a se je pri pogajanjih zataknilo. "Če bi se Jorge vrnil na M1, bi bil zelo močan. Težava je v tem, da zahteva veliko denarja, kar je problem za Yamaho. Zelo rad bi ga videl v vlogi testnega dirkača, saj je zelo hiter. Bil bi nam v veliko pomoč Italijan.

Valentino Rossi je v karieri dobil 115 dirk za veliko nagrado. Od zadnje sta minili že dve leti in pol.

valentino rossi | Avtor: Epa Epa
 

Komentarjev 3
  • dingcuzna 09:30 25.december 2019.

    https://Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • blogcermumb 05:18 25.december 2019.

    https://Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • brinapbrow 22:19 24.december 2019.

    https://Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

Sorodne novice