Šport > Moto športi
4361 ogledov

Hamilton razbil Rossijevo Yamaho?

hamilton rossi Reševalni pas/Twitter
Legendi motošporta sta se na dirkališču v Valencii preizkusili v drugačnih vlogah.

Lewis Hamilton in Valentino Rossi sta v okviru promocijskega dogodka, ki je minil v precejšnji tajnosti in brez prisotnosti medijev, zamenjala svoji vlogi. 

Hamilton, aktualni prvak svetovni prvak formule 1, je imel na dirkaliču v Valencii priložnost testirati Rossijev motocikel Yamaha MotoGP YZR-M, medtem ko se je Italijan preizkusil v Mercedesovem dirkalniku W08.

Po navedbah italijanskih medijev, o dogodku sta poročala La Repubblica in Corriere dello Sport, naj bi Hamilton doživel nesrečo, kar je sam sprva zanikal, kasneje pa je v pogovoru za Sky Sports med vrsticami priznal, da trditve niso povsem brez osnove.

"Motocikel je zelo težko voziti. Enkrat sem se zavrtel, vendar sem ga v garažo vrnil v enem kosu," je zatrdil šesktrani prvak. "To je zares popoln zaključek najboljšega leta. Nisem pričakoval, da se bom še decembra tako zabaval," je dodal.

Hamilton je za najboljšim Rossijevim časom zaostal slabe štiri sekunde.

Legendarni "Doktor" je bil navdušen nad tem, kar je Hamilton prikazal na dirkališču. "Že prej sem bil velik Lewisov navijač, zdaj sem še večji. Imela sva se zelo lepo. Ne samo, da smo združili dva elitna motošporta, temveč smo celo delali skupaj. Počutil sem se kot pravi dirkač formule," je povedal Rossi, ki se je Hamiltonu približal na 1,5 sekunde.

Kasneje je dirkalnik zamenjal za motocikel in se Britancu znova pridružil na stezi. "Z Lewisom sva skupaj vozila YZR-M1. V ekipi smo bili zelo ponosni na ta trenutek. Valencia je tehnično zahtevna proga in bilo je precej vetrovno. Mislil sem, da bo Lewisu težko, vendar se je zelo dobro znašel. Imel je odličen položaj na motociklu. Verjamem, da se je zabaval, kar je najpomembneje," je sklenil devetkratni motociklistični prvak.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice