Šport > Moto športi
1222 ogledov

Hamilton se je raje ugriznil v jezik

lewis hamilton Epa
Šestkratni prvak formule 1 se poigrava z idejo, da bi nekoč dirkal za Ferrari.

Lewis Hamilton (Mercedes) je z dominantno predstavo na dirki za VN Abu Dabija potrdil svoj šesti naslov svetovnega prvaka. Le enega več ima Michael Schumacher (7), Hamilton pa vse bolj ogroža tudi njegov rekord po številu zmag na dirkah za veliko nagrado, saj je v nedeljo vpisal že 84., Nemec jih ima na računu 91.

lewis hamilton | Avtor: Epa Epa

Med dirkaškim koncem tedna v ZAE so veliko pozornosti požele besede šefa Ferrarija Mattie Binotta, ki je zelo neposredno namignil, da bi bil Ferrari, s katerim je Schumacher osvojil pet od sedmih naslovov prvaka, naklonjen sodelovanju s Hamilton, ki mu, tako kot številnim drugim, ob koncu leta 2020 poteče obstoječa pogodba.

Britanca so v Abu Dabiju povprašali o možnosti prestopa v rdečo garažo, iz njegovega odgovora pa je moč razbrati, da pogovori že potekajo.

Gazzetta dello Sport je pred dnevi poročala, da so se predstavniki svetovnega prvaka najmanj dvakrat sestali s predsednikom Ferrarija Johnom Elkannom, olje na ogenj pa je prilil tudi šef Mercedesa Toto Wolff, ki je dejal, da Hamiltonu ne bi branil selitve v Maranello.

"Vsi pogovori, ne glede na to, s kom se pogovarjaš, se odvijajo za zaprtimi vrati," je začel Hamilton. "Več let se nisem pogovarjal z nikomer in sploh nisem razmišljal o drugih možnostih. Še vedno sem na skupni poti z Mercedesom in malo je stvari, ki bi me od tega odvrnile," je dodal. Temu je sledil najbolj zanimiv del odgovora. "Nič slabega ne vidim v tem..." je začel Hamilton, a se je nato raje ugriznil v jezik in svoje besede preusmeril drugam.

"Tudi Toto razmišlja o svoji prihodnosti in samo on ve, kaj je najbolje zanj in za njegovo družino. Čakam na njegovo odločitev. Nikamor se mi ne mudi, vendar je edino pametno, da razmišljam o svojih željah. Začel se bo zadnji del moje kariere. Želim si še naprej zmagovati. Težko napovem, kaj se bo zgodilo," je pojasnil 34-letnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice