Šport > Moto športi
5030 ogledov

Dirkač razreda MotoGP padel, nato pa je v njega priletel motor tekmeca

Johann Zarco youtube
Dirkač razreda MotoGP je doživel neprijetno nesrečo

Sezona se za Johanna Zarcoja ni prijetno končala. Na dirki v Valencii jestartal kot 13., v 14. od 27 krogov pa se je nahajal na 11. mestu, sledil je Valentinu Rossiju in Danilu Petrucciju. A takrat je padel in končal v pesku.

Francoz je vstal in se začel oddaljevati od steze, ko je nepričakovano vanj priletel KTM Ikerja Lecuone, ki je prav tako padel na istem ovinku. Zarcoja je udarec motorja povsem presenetil, s salto pa je znova končal v pesku. Salta je bila sicer v preteklosti zaščitni znak francoskega dirkača, ki je na takšen način slavil zmage v razredu Moto2. 

moto3 nesreča Video Šport Grozljiva nesreča prekinila dirko, odpeljali le 15 krogov

Podobno nesrečo je v minuli sezoni v Silverstonu doživel Tito Rabat, ki je utrpel zlom noge, številni ljubitelji motociklizma pa so se podobnega scenarija bali tudi tokrat, saj so Francoza odnesli z nosili. A 29-letni dirkač se je kasneje prikazal v boksih, odnesel jo je brez zloma, vseeno pa ima poškodovan gleženj. Sumijo na poškodbo vezi.

"Bil sem razočaran zaradi padca, predvsem pa sem iskal motor, da bi poskušal nadaljevati. Zato nisem bil pozoren na dogajanje za mano, Lacuonov motor me je popolnoma presenetil. Bil je kar velik šok, takoj sem začutil, da nekaj ni v redu z mojim levim gležnjem. Nisem ga mogel premikati. Za zdaj kaže, da je vse v redu s kostmi, vezi pa niso v dobrem stanju. Jutri me čaka podrobnejši pregled," je nesrečo opisal Francoz.

Marc Marquez, Fabio Quarte MotoGP Šport Svetovni prvak ob slovesu predhodnika postavil piko na i
Komentarjev 1
  • Avatar Velestella
    Velestella 00:42 18.november 2019.

    Ne veste, kje najti žensko za eno noč? Pridite >>> www.Bredhot.Com