Šport > Moto športi
8880 ogledov

Grozljiva nesreča prekinila dirko, odpeljali le 15 krogov

moto3 nesreča PrtSc
Dirka v najšibkejšem razredu na VN Valencie je bila zelo razburljiva.

Šestnajstletni Španec Sergio García (Honda) je na zadnji dirki sezone motociklističnega svetovnega prvenstva prišel do zmage.

V najšibkejši kategoriji moto3 je na veliki nagradi Valencie za pet tisočink sekunde ugnal Italijana Andreo Migna (KTM), tretji je bil drugi Španec Xavier Artigas (Honda, +0,180).

Naslov prvaka je že pred to dirko na ovalu Ricardo Tormo osvojil Italijan Lorenzo dalla Porta (Honda), ki je bil danes vpleten v množični padec, ter je s tremi krogi zaostanka kmalu po začetku končal na 21. mestu.

jorge lorenzo Presenečenje Šport Petkratni svetovni prvak nenadoma naznanil slovo

Tekmo so končali po vsega 15 krogih, pred tem so jo morali prekiniti zaradi nesreče. Do trčenja je prišlo že v drugem krogu, v nesrečo pa je bilo vpletenih kar pet dirkačev. Najbolj jo je skupil Italijan Dennis Foggia.

Obležal je na dirkališču, potem ko ga je zadel motocikel Španca Carlosa Tataya, ki je izgubil nadzor med padcem, motocikel pa je pokopal še tri tekmovalce. Po prvih informacijah organizatorjev je bil Foggia po nesreči pri zavesti.

Dirka se je že začela z desetminutno zamudo, potem ko je Španec Arón Canet padel med krogom za ogrevanje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice