Šport > Moto športi
11522 ogledov

Hladen tuš za Marqueza: "Časi za podpis z njim so minili"

Marc Marquez Profimedia
Iz italijanskega moštva sporočajo, da "ne potrebujejo" Marca Marqueza.

Šestkratni svetovni prvak elitnega razreda Marc Marquez bo z začetkom letošnje sezone vstopil v predzadnje leto štiriletnega dogovora s Hondo, ki ga je podpisal leta 2020, preden mu je poškodba roke onemogočila nemoteno nadaljevanje kariere.

Nekoč eden najdominantnejših motociklistov na svetu, ki ga zadnja leta pestijo hude zdravstvene težave, je sicer naklonjen podaljšanju z japonskim proizvajalcem, vendar je v primeru, da mu Honda ne bo zagotovila konkurenčnega motocikla, pripravljen iskati tudi nove priložnosti.

Te priložnosti pa ne bo našel pri Ducatiju, kjer trenutno nimajo prav nobenega interesa za sodelovanje s 30-letnim veteranom.

Marc Marquez Slab obet Šport Bratovo razkritje: "Marc je jezen, nič ne deluje"

"Ne gre za to, da Ducati ne potrebuje 'vesoljca', karkšen je Marc, ampak bolj za to, da ga že imamo," je aktualno dirkaško zasedbo, katere član je tudi svetovni prvak Francesco Bagnaia, pohvalil tehnični direktor italijanske ekipe Paolo Ciabatti.

"Nikoli ne reci nikoli, toda Marquez ima 30 let, naši dirkači pa so pet do šest let mlajši in z veliko potenciala za napredek. Mislim, da Ducati ne potrebuje Marca. To povem z največjim spoštovanjem. Imamo dovolj dirkačev, ki so se pripravljeni potegovati za preboj v tovarniško moštvo."

"Če bi nas Marc poklical, mu ne bi odložili slušalke, toda Marc bi moral za Ducati podpisati pred nekaj leti. Ti časi so minili," je povedal Ciabatti.

Marc Marquez | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.