Šport > Moto športi
4631 ogledov

Grozljiv padec bivšega svetovnega prvaka, stanje naj bi bilo stabilno (video)

Pol Espargaro Epa
Prvi dan letošnje moto gp sezone se je za novega dirkača ekipe GasGas Factory Racing Tech3 končal na grozljiv način.

Ljubitelji moto športov so z veliko nestrpnostjo le dočakali začetek nove moto gp sezone, potem ko so najhitrejši vozniki sveta v petek že opravili prve proste treninge na dirkališču v Portimau, kjer jih v nedeljo čaka prva dirka sezone.

In že petkov prosti trening je poskrbel za pravo dramo, potem ko je tekom zadnjih petnajstih minut treninga Španec Pol Espargaro, nov član ekipe GasGas Factory Racing Tech3, v enem izmed zavojev izgubil nadzor nad motorjem ter grozljivo padel, medtem ko ga je pri izletu s steze zadel še njegov lastni motor.

Vse skupaj je izgledalo grozljivo, vsem pa je zastal dih, ko je nesrečni 31-letni Španec nepremično obležal. Trening je bil nemudoma prekinjen, na stezo pa je pritekla zdravniška ekipa, ki je oskrbela Španca ter poskrbela za njegov prevoz v bližnjo bolnišnico.

Po najnovejših informacijah naj bi bilo stanje mlajšega izmed bratov Espargaro stabilno. Potrjeno je, da ima hude poškodbe hrbtenice in zmečkana pljuča. Je pri zavesti in se dobro odziva ter lahko premika okončine, kar izključuje morebitne trajne poškodbe hrbtenice.

Nekdanji svetovni prvak razreda moto2 je sicer najnovejša okrepitev moštva GasGas Factory Racing Tech3, potem ko je zadnji dve leti nastopal skupaj z Marcom Marquezom za tovarniško moštvo Honde.

V razredu moto gp nastopa vse od leta 2014, kjer je najprej tri leta neuspešno dirkal ravno za Tech3 ekipo, le da je ta takrat še sodelovala z Yamaho. Sledila je selitev h KTM-u, kjer je postal prvi dirkač v zgodovini te ekipe, ki se je uvrstil na stopničke dirke razreda moto gp. Po štirih letih pri avstrijski ekipi je sledil prestop k Hondi, kjer pa je njegova kariera zavila v napačno smer.

V najmočnejšem motociklističnem razredu ja nastopil na 154 dirkah, osemkrat pa je stal na stopničkah. Zmage še nima. Minulo sezono svetovnega prvenstva je končal na 16. mestu.

Komentarjev 1
  • Ender3 14:47 25.marec 2023.

    Ma naj se pobijejo, bodo imeli mediji in gledalci mir pred njimi. A kanal in PoPtv pa v komercialni stečaj..

Sorodne novice