Marquez znova najhitrejši

Foto: Epa
Foto: Epa
Svetovni prvak Marc Marquez bo dirko začel z najboljšega startnega položaja.
Oglej si celoten članek

Na novo okronani motociklistični svetovni prvak Marc Marquez si je na veliki nagradi Avstralije privozil še peti zaporedni najboljši startni položaj na dirkališču Phillip Island. Zvezdnik Honde je za 31 stotink ugnal rojaka Mavericka Vinalesa, ki bo nedeljsko dirko SP začel z drugega mesta, tretji je bil še en dirkač Yamahe, Francoz Johann Zarco.

Italijan Andrea Iannone, ki je bil s Suzukijem daleč najboljši na treningih, Španec Alex Rins (Suzuki) in lokalni matador Jack Miller (Ducati) pa bodo startali iz druge vrste. Za njimi se je uvrstil italijanski veteran Valentino Rossi (Yamaha).

Marquez, ki je že na minuli dirki v Motegiju sedmič skupno in petič v razredu MotoGP osvojil naslov motociklističnega svetovnega prvaka, saj ima neulovljivi 102 točki prednosti pred Italijanom Andreo Doviziosom, v Avstraliji brani lansko zmago, ki jo je osvojil pred Rossijem.

Moto GP Pred Marquezom le še Rossi in Agostini

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.