Marquez znova najhitrejši, Rossi slabo

Foto: EPA marc marquez
V najelitnejšem razredu je bil v kvalifikacijah znova najhitrejši aktualni svetovni prvak.
Oglej si celoten članek

Španec Marc Marquez (Honda) bo nedeljsko dirko svetovnega prvenstva v motociklizmu v avstrijskem Spielbergu začel s prvega mesta. V današnjih kvalifikacijah elitnega razreda motoGP sta se za njim uvrstila Ducatijeva dirkača Italijan Andrea Dovizioso in Španec Jorge Lorenzo.

Četrti je bil najboljši Yamahin dirkač Španec Maverick Vinales, v drugo vrsto sta se uvrstila še Italijan Danilo Petrucci (Pramac Ducati) in Francoz Johann Zarco (Tech 3 Yamaha), šele iz tretje vrste pa bo dirko začel italijanski veteran Valentino Rossi (Yamaha); ob njem bosta še Španec Dani Pedrosa in Britanec Cal Crutchlow (LCR Honda).

Za Marqueza je današnji "pole position" že 42. v najmočnejšem razredu motoGP in tretji zaporedni v sezoni.

V skupnem seštevku SP pred dirko v Avstriji, ki bo 11. postaja sezone, vodi danes najhitrejši Marquez s 154 točkami, Vinales jih ima 140, tretji je Dovizioso s 133. Eno manj ima na četrtem mestu Rossi.

V šibkejših razredih moto2 in moto3 sta si najboljša položaja privozila Italijan Mattia Pasini in Argentinec Gabriel Rodrigo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.