Marseljeza za ubite v redakciji Charlie Hebdoja

Na zaostali tekmi francoskega prvenstva med Lillom in Evianom je bilo prisotnih veliko čustev. Zaradi pokola v redakciji satiričnega časopisa Charlie Hebdo je bila pred tekmo minuta tišine, nato pa se je po stadionu zaslišala Marseljeza.
Oglej si celoten članek

Lille je v zaostali tekmi 14. kola Ligue 1 gostil Evian in zmagal z 1:0. Pred tekmo so se nogometaši zbrali na sredini igrišča, po minuti tišine pa je francosko himno zapel celoten stadion. 

"Resnično je bilo ganljivo gledati ljudi na tribunah, ki so želeli počastiti žrtve napada. Bila je to minuta tišine za svobodo, minuta tišine za Francijo, ki brani temeljne svoboščine in pravice," je po tekmi dejal predsednik Lilla Michale Seydoux.

"Pobrskaš za novicami in pojavi se vest o uboju 12 ljudi, ker nekdo verjame v nekaj in je užaljen... Naša država si tega ne zasluži. Mojim igralcem se res ni bilo lahko pripraviti na tekmo," pa je po tekmi nabiti s čustvi dejal trener Eviana Pascal Dupraz.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.