Šport
9 ogledov

Marseljeza za ubite v redakciji Charlie Hebdoja

navijači Lilla EPA
Na zaostali tekmi francoskega prvenstva med Lillom in Evianom je bilo prisotnih veliko čustev. Zaradi pokola v redakciji satiričnega časopisa Charlie Hebdo je bila pred tekmo minuta tišine, nato pa se je po stadionu zaslišala Marseljeza.

Lille je v zaostali tekmi 14. kola Ligue 1 gostil Evian in zmagal z 1:0. Pred tekmo so se nogometaši zbrali na sredini igrišča, po minuti tišine pa je francosko himno zapel celoten stadion. 

"Resnično je bilo ganljivo gledati ljudi na tribunah, ki so želeli počastiti žrtve napada. Bila je to minuta tišine za svobodo, minuta tišine za Francijo, ki brani temeljne svoboščine in pravice," je po tekmi dejal predsednik Lilla Michale Seydoux.

"Pobrskaš za novicami in pojavi se vest o uboju 12 ljudi, ker nekdo verjame v nekaj in je užaljen... Naša država si tega ne zasluži. Mojim igralcem se res ni bilo lahko pripraviti na tekmo," pa je po tekmi nabiti s čustvi dejal trener Eviana Pascal Dupraz.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.