Svet
11 ogledov

V stavbo ju je spustila karikaturistka, ki sta ji prizanesla

streljanje, Pariz, časnik, napadalca Profimedias
Karikaturistka, ki je teroristična morilca spustila v redakcijo Charlie Hebdo, pravi, da je ves napad trajal le pet minut.

"Šla sem po svojo hčerko v vrtec. Ko sem se vrnila, sta bila pred vrati oborožena neznanca, ki sta mi grozila. Želela sta vstopiti v stavbo. Ni mi preostalo drugega, kot da sem vtipkala svojo kodo," po včerajšnjem terorističnem napadu na redakcijo satiričnega tednika Charlie Hebdo sredi Pariza pove karikaturistka Corinne Rey Coco.

Pred njo in njeno hčerko sta neznanca ubila varnostnika na recepciji, nato pa se povzpela v drugo nadstropje, kjer sta vzklikala imena karikaturistov, predno sta jih ustrelila. "Vse skupaj je trajalo le kakih pet minut," še vedno pretresena za francoske medije pove mama hčerke, ki sta ji teroristična morilca prizanesla. Da sta odšla iz stavbe, je počakala skrita pod mizo v avli.

PREBERITE ŠE:

- Pričevanje zdravnika: Kogar je zadelo v glavo, je bilo po njem

- Dešifrirali glasove posnetka, na katerem terorist ubije policista:"Me hočeš ubiti?"

- Identiteta napadalcev razkrita: Izdala ju je pozabljena osebna izkaznica

Danes zjutraj je v Parizu prišlo še do enega napada na policiste; napadel jih je 52-letni moški, ki je imel oblečen neprebojni jopič. Policisti so ga že prijeli, povezanosti med napadoma naj ne bi bilo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.