Svet
33 ogledov

"Me želiš ubiti?" "Ok, šefe!"

Charles Hebdo Youtube
Prizor, v katerem je zakrinkani terorist v Parizu včeraj hladnokrvno pokončal ranjenega policista, je obkrožil svet. Strokovnjaki so dešifrirali glasove na posnetku.

Uboj policista se je zgodil na pariškem bulevarju Richard Lenoir, potem ko so policisti že skušali blokirati pobegla terorista, ki sta nekaj minut pred tem vdrla v uredništvo satiričnega časnika Charles Hebdo in pobila urednika ter še 10 drugih oseb, več pa jih ranila. 

PREBERITE ŠE:

Po dosedanjih informacijah sta se z napadalnimi puškami AK-47 (kalašnikovke) oborožena terorista v sicer varovano stavbo časnika prebila tako, da sta z grožnjami prisilila eno od novinark, naj vtipka štirimestno kodo za vrata. Novinarka se je pred vrati znašla v tistem trenutku, ker je pred tem iz vrtca dvignila svojo hčerko. Verjetno tudi zaradi strahu za otroka je podlegla pritisku in terorista spustila v stavbo. Znotraj sta mati in hči izkoristila paniko in se skrili pod mizo ter preživeli pokol.

Policisti brez moči

Ko sta terorista opravila svoje, sta se usedla v ukradeni avtomobil citroën C3 in skušala pobegniti, a sta naletela na policijski avtomobil, ki je hitel na kraj dogodka. Prerešetala sta ga s streli in ranila policista, nato pa oddrvela dalje. Naletela sta še na dva policijska avtomobila, ki sta se z vzvratno vožnjo izognila napadu in treščila v parkirana vozila na tamkajšnjem križišču z bulevarjem Richard Lenoir. Terorista sta oddivjala po bulevarju, ga nato presekala in po njegovi drugi strani zavila proti severu, ko jima je pot prekrižal 42-letni policist Ahmed Meraber. Ustavila sta se in ga iz zavetja avtomobila pokosila s streli, da je ranjen obležal na pločniku, kar je prek balkona posnel tudi naključni stanovalec v enem od blokov ob bulevarju.

Brez usmiljenja

Na videu je vidno, kako zamaskiranca stečeta proti ležečemu policistu, ki se zvija v bolečini. Ko sta se mu približala, je policist Meraber, po pisanju Daily Maila je bil musliman, dvigne roko v znak prošnje po usmiljenju, nato pa vpraša zamaskiranca: "Ali me želiš ubiti?". Terorist hladnokrvno odvrne: "OK, šefe.", in ga iz neposredne bližine ustreli v glavo. Policist je postal 12 smrtna žrtev napada.

Terorista sta se vrnila v avto, eden od njih je še pobral supergo, ki je padla iz vozila, nato pa sta odpeljala dalje. Nekoliko stran sta avto zapustila in pot nadaljevala z ukradenim renault cliom. Citroëna so policisti kmalu našli in začeli v njem iskati sledove, ki bi ju lahko pripeljali do napadalcev.

Komentarjev 12
  • maresem 18:17 08.januar 2015.

    Vi samo brišite komentarje... mudžoti...

  • maresem 18:15 08.januar 2015.

    Edino pravilno!

  • Papaja Popi 17:28 08.januar 2015.

    En sam naboj iz kalašnikovke ne raznese glave, če jo slučajno zadane.Raznese jo rafal, več nabojev v isti cilj, 1-5 ali več.