Martinu po zmagi v kvalifikacijah še sprinterska dirka

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Španski motociklist Jorge Martin je veliki zmagovalec sobotnega tekmovalnega programa pred dirko za VN Tajske.
Oglej si celoten članek

Španec Jorge Martin (Ducati-Pramac) je zmagovalec sprinterske dirke v razredu motoGP pred nedeljsko dirko svetovnega prvenstva za veliko nagrado Tajske. Sprint je na drugem mestu končal Južnoafričan Brad Binder (KTM), ki je zaostal za slabo sekundo, tretji je bil Italijan Luca Marini (Ducati-VR46).

Martin, ki je bil najhitrejši že v kvalifikacijah, je tako zmanjšal zaostanek za vodilnim v skupnem seštevku SP, Italijanom Francescom Bagnaio (Ducati), s 27 na 18 točk. Bagnaia je kvalifikacije sklenil na šestem mestu, v sprintu pa je najprej v prvem krogu izgubil tri mesta, nato pa s sedmim mestom rešil tri točke.

MotoGP Martin poražen v zadnjem krogu, razplet voda na mlin Bagnaii

Dobro se je sicer s starta na dirkališču Buriram pognal Marini, a je Martin v prvem zavoju ostal spredaj in se tam vozil do konca sprinta. Zanj je to že sedma sprinterska zmaga letos.

Binder je dirko začel s petega mesta in se po približno polovici dirke prebil do drugega mesta. Mesta je pridobival tudi Španec Marc Marquez v Hondi, ki je startal kot osmi in si je v zaključku dirke privozil četrto mesto.

Peti je bil njegov rojak Aleix Espargaro (Aprilia), na šestem mestu pa je dirko sklenil Italijan Marco Bezzechi (Ducati-VR46).

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.