Mas brez komentarja na Lópeza, usoda zvezdnika na nitki

Foto: Epa
Foto: Epa
Kontroverzna odločitev Miguela Angela Lopeza bi lahko ogrozila njegovo dolgoročno prihodnost v španski ekipi.
Oglej si celoten članek

Dolgoletni vodja kolesarske ekipe Movistar se je na odstop Miguela Angela Lópeza na predzadnji etapi dirke po Španiji odzval z mešanico kritičnosti in sočutja. Kolumbijec je 15 kilometrov pred iztekom 20. etape protestno zapustil dirko, ker naj bi moštvo z ukazi odkrito favoriziralo njegovega moštvenega kolega Enrica Masa.

López, ki se je za enostransko odločitev opravičil, je za odstop navedel več razlogov. "Vsi smo samo ljudje, nismo stroji. Vsi imamo svoje motive, zakaj počnemo določene reči," je med drugim dejal.

O podrobnostih najdomevnejše afere letošnje Vuelte je spregovoril tudi njegov trener Rafael Acevedo, ki je razkril, da je bil López zelo razočaran nad ukazom športnih direktorjev, ki so mu prepovedali lov na skupino, v kateri bil poleg Masa tudi vodilni kolesar na dirki Primož Roglič.

Razkritje To je resnica o škandalozni potezi Rogličevega rivala

Foto: Epa Miguel Angel Lopez Moštveni kolega Imanol Erviti, ki je Lopeza poskušal prepričati v nadaljevanje, je o razpletu dejal: "Težko se je soočati s takšnimi pritiski, še posebej če si vodja ekipe. V tistem trenutku se ni znal spoprijeti s tem, zato je slabo reagiral. Marsikaj sem že videl, a še nikoli česa takšnega," je povedal Erviti.

V ekipo o morebitnih sankcijah oziroma kaj sobotni izpad pomeni za Lópezovo prihodnost v moštvu, s katerim je nedavno podpisal novo dvoletno pogodbo, ne želijo govoriti. Vodja ekipe Eusebio Unzué je pojasnil, da bodo tovrstne odločitve sprejemali šele, ko se bodo napete strasti povsem umirile.

"Taken odnos je neopravičljiv, čeprav je jasno, da se je tako odzval, ker ni mogel nadoknaditi časa v primerjavi s tekmeci. Ni se počutil dovolj močnega, da bi izzval najboljše kolesarje, zato je potonil. Znašel se je na točki, ko ni več mogel poganjati predal. V glavi se je odklopil," je dogajanje povzel Unzué.

Mas, ki je dirko sklenil na drugem mestu, je bil glede polemike v zvezi z moštvenim kolegom redkobeseden. "To je med njim in ekipo. Uradna izjava je bila podana, mislim, da o tem ni več potrebno izgubljati besed," je dejal Španec.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.