Massa 48 ur v umetni komi

Foto: Žurnal24 Zvesti navijač Ferrarija je vso noč sedel pred bolnišnico v Budimpešti, da bi iz Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Brazilskega voznika formule 1 Felipeja Masso, ki je doživel nesrečo na kvalifikacijah za VN Madžarske na Hungaroringu, bodo zdravniki po operaciji še 48 ur zadržali v umetni komi.
Oglej si celoten članek
 
 

Verjamem, da se v življenju vse zgodi z razlogom in enostavno ne moremo spregledati dveh podobnih nesreč v tako kratkem času.

Rubens Barrichello

 
Dirkača Ferrarija Felipeja Masso je na sobotnem kvalifikacijskem treningu v glavo zadela odbijajoča se vzmet težka približno 800 gramov (v njegovo glavo je priletala s hitrostjo blizu 200 kilometrov na uro), ki je odpadla z dirkalnika njegovega rojaka Rubensa Barrichella ( Brawn Mercedes ). Massa je nato izgubil zavest in se odpeljal naravnost v zaščitne gume. Brazilca so iz avta izvlekli reševalci in ga s helikopterjem prepeljali v bolnišnico. Lanski svetovni podprvak je v nesreči staknil poškodbo lobanje, pretres možganov in globoko rano nad levim očesom. Predstavniki Ferrarija so sporočili, da je njihov dirkač že prestal operacijo, saj je bil pred njo v življenjski nevarnosti. "Trenutno je v stabilnem in zadovoljivem stanju," je povedala predstavnica vojaške bolnišnice v Budimpešti . Brazilca so dopoldne, ob obisku sorodnikov, za nekaj časa zbudili iz umetne kome. Nato so ga zdravniki ponovno vrnili v umetno komo, v kateri bo ostal 48 ur. Za takšno potezo so se predstavniki bolnišnice odločili po slikanju možganov. "Rezultati so pričakovani za poškodbo te vrste," je dejal doktor Peter Bazso .

Barrichello je svojega rojaka med prvimi obiskal v bolnišnici. © Reuters

 
Privržencem najelitnejšega bencinskega športa so se ob sobotnih prizorih zagotovo utrnili spomini na Imolo leta 1994, ko se je smrtno ponesrečil še en Massin rojak Ayrton Senna . Podobna nesreča pa se je zgodila tudi minulo nedeljo, ko se je na dirki formule 2 smrtno ponesrečil sin nekdanjega prvaka formule 1 Henryja Surteesa , John Surtees . Nesrečnega Britanca je v glavo zadela pnevmatika.

Masso je v bolnišnici že obiskal tudi vidno pretreseni Barichello. "Želel sem ga obiskati, saj sem tudi sam že bil v takšnih situacijah. Oba sva Brazilca. Včasih je z nami na dirkah družina, včasih ne. Želel sem, da je ob njemu nekdo znan, v primeru, da njegovih sorodnikov ni zraven na Madžarskem," je dejal voznik Brawn Marcedesa , ki je bil tudi sam udeležen v nesreči v Imoli istega lega, ko sta se smrtno ponesrečila Senna in Avstrijec Roland Ratzenberger . Nesreči Massa in Surteesa zanj predstavljata opozorilo in poziv k še večjemu poudarku na varnosti. "Imola je bila opozorilo, da ni vse v redu. Dirkalniki so nato napredovali. Kljub temu je dirkanje minuli vikend terjalo življenje, kar je zelo žalostno. Verjamem, da se v življenju vse zgodi z razlogom in enostavno ne moremo spregledati dveh podobnih nesreč v tako kratkem času. Iz tega se moramo nekaj naučiti in, če je le možno, popraviti napake," je še povedal Barrichello.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.