Mastnak do osmine finala

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Hofmeister in Kwiatkowski zmagovalca v Blue Mountainu.
Oglej si celoten članek

Deskarji na snegu so se v kanadskem Blue Mountainu pomerili na tekmi svetovnega pokala v paralelnem veleslalomu. V ženski konkurenci je slavila Nemka Ramona Theresia Hofmeister, v moški pa Poljak Oskar Kwiatkowski. Med Slovenci se je v izločilne boje prebil le Tim Mastnak in izpadel v osmini finala.

V moški konkurenci je Kwiatkowski v velikem finalu ugnal Avstrijca Alexandra Payerja za 14 stotink sekunde. Tretji je bil Italijan Roland Fischnaller, ki je v malem finalu premagal presenečenje tekme Japonca Masakija Shibo.

Mastnak je v kvalifikacijah zasedel 15. mesto, v osmini finala pa dvoboja s Korejcem Leejem Sanghojem, drugim po izločilnih bojih, ni končal. Na koncu je bil 15. Žan Košir je bil 19. in Rok Marguč 23.

"Danes podobno kot prejšnje dni. V kvalifikacijah je bila ena vožnja solidna, v drugi pa sem padel in sploh ne vem, kako sem prišel v finale. V finalu pa spet napaka. Na tem snegu z mojim slogom težko izpeljem čiste zavoje. Boril sem se, a to mi ni pomagalo, da bi prišel kaj višje," je po tekmi povedla Mastnak, ki bo prihodnji teden dopolnil 32 let.

V ženski konkurenci so se za zmagovalni oder pomerile najhitrejše štiri z kvalifikacij. Hofmaisterjeva, ki je dobila prav vse tekme, je bila v velikem finalu boljša od Švicarke Julie Zogg, ki tekme ni končala. V malem finalu je Avstrijka Daniela Ulbing prav tako izkoristila napako Poljakinje Aleksandre Krol. Slovenk na tekmi ni bilo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.