Šport > Zimski športi
174 ogledov

Mastnak do osmine finala

Tim Mastnak Profimedia
Hofmeister in Kwiatkowski zmagovalca v Blue Mountainu.

Deskarji na snegu so se v kanadskem Blue Mountainu pomerili na tekmi svetovnega pokala v paralelnem veleslalomu. V ženski konkurenci je slavila Nemka Ramona Theresia Hofmeister, v moški pa Poljak Oskar Kwiatkowski. Med Slovenci se je v izločilne boje prebil le Tim Mastnak in izpadel v osmini finala.

V moški konkurenci je Kwiatkowski v velikem finalu ugnal Avstrijca Alexandra Payerja za 14 stotink sekunde. Tretji je bil Italijan Roland Fischnaller, ki je v malem finalu premagal presenečenje tekme Japonca Masakija Shibo.

Mastnak je v kvalifikacijah zasedel 15. mesto, v osmini finala pa dvoboja s Korejcem Leejem Sanghojem, drugim po izločilnih bojih, ni končal. Na koncu je bil 15. Žan Košir je bil 19. in Rok Marguč 23.

"Danes podobno kot prejšnje dni. V kvalifikacijah je bila ena vožnja solidna, v drugi pa sem padel in sploh ne vem, kako sem prišel v finale. V finalu pa spet napaka. Na tem snegu z mojim slogom težko izpeljem čiste zavoje. Boril sem se, a to mi ni pomagalo, da bi prišel kaj višje," je po tekmi povedla Mastnak, ki bo prihodnji teden dopolnil 32 let.

V ženski konkurenci so se za zmagovalni oder pomerile najhitrejše štiri z kvalifikacij. Hofmaisterjeva, ki je dobila prav vse tekme, je bila v velikem finalu boljša od Švicarke Julie Zogg, ki tekme ni končala. V malem finalu je Avstrijka Daniela Ulbing prav tako izkoristila napako Poljakinje Aleksandre Krol. Slovenk na tekmi ni bilo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice