Šport > Zimski športi
43383 ogledov

Glorio Kotnik odpeljali v bolnišnico

Gloria Kotnik Profimedia
Mastnaku zmanjkalo moči, Kotnik v bolnišnici.

Olimpijski podprvak Tim Mastnak je na tekmi v Švici v paralelnem velesalomu s četrtim mestom prišel do dosežka sezone. Bil je edini Slovenec v izločilnih bojih.

Rok Marguč, ki je po mnenju trenerja Jureta Hafnerja premalo tvegal, je zasedel 24. mesto, Žan Košir in Gloria Kotnik pa sta po napakah v prvi kvalifikacijski vožnji ostala brez uvrstitve. Zaskrbljujoč je predvsem odstop Kotnikove, saj si je pri tem poškodovala koleno in morala zaradi bolečin v bolnišnico. Kako huda je poškodba, bodo pokazale preiskave z magnetno resonanco v Sloveniji.

Mastnaku, ki je bil zadnji teden bolan in je pred tekmo končal jemanje antibiotikov, je po zmagi v kvalifikacijah na koncu zmanjkalo moči, v polfinalu je izgubil proti Italijanu Mirku Felicettiju, v malem finalu pa še proti avstrijskemu veteranu Andreasu Prommeggerju.

"Kvalifikacije in prvi dve vožnji sem opravil, kot znam. Nato pa me je pobralo, poznalo se je, da priprava na tekmo zaradi bolezni ni bila najboljša. Kljub temu pa sem po vsem, kar se je dogajalo v novcem letu zadovoljen. Pokazal sem, da sem lahko hiter tudi v veleslalomu, kar mi daje spodbudo. Veselim se naslednjih tekem," je bil dobre volje Mastnak, ki je v osmini finala in četrtfinalu izločil Italijana Gabriela Messnerja in Aarona Marcha.

Prvič v karieri sta zmagala Poljak Oskar Kwiatkowski in Nemka Carolin Langerhorst.

Komentarjev 1
  • Boschtjan Zupanchich 23:47 14.januar 2023.

    Ojooojjj, a niiii škoda te fletne bejbike, da se takole uničuje z neumnimi napačnimi športi ???!!! ??? Eh, naj ji kdo da kako vsaj malo koristno delo . da ne bo še bolj poškodovana....